İyi bir gelecek için ABD'ye giden 4 gencin hazin sonu

İyi bir gelecek için ABD'ye giden 4 gencin hazin sonu
İyi bir gelecek için Amerika'ya giden ancak önceki gün trafik kazasında hayatını kaybeden 3'ü Batmanlı 4 Türkiyelinin cenazesi, yol masrafları pahalı olduğu için Türkiye'ye getirilemiyor.

ÖZEL-Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz gün Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen trafik kazasında ölen 3'ü Batmanlı, biri Adanalı olmak üzere 4 Türkiyelinin cenazesi, cenaze masraflarının pahalı olması nedeniyle Türkiye'ye getirilemiyor. Amerika'da yaşayan İmam Ahmet Dönmez, cenazelerin yurda getirilmesi için yardım kampanyası başlattı. Batman'da yaşayan Avukat Serkan Ramanlı da, cenazelerin getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı'na girişimde bulundu.

screenshot-2.png

ÖLÜM HABERİ AİLELERİ PERİŞAN ETTİ

Daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek için kaçak yollardan Meksika'ya, buradan da Amerika Birleşik Devletlerine giden 26 Aralık 1996 Batman doğumlu Faruk Çetin, 10 Ekim 1998 Batman doğumlu Barış Savaş, 10 Mayıs 1997 Batman doğumlu Abdurrezzak Hizmal ve 30 Haziran 2001 Adana doğumlu Mahsun Dursun'ın yaşadığı dramı duyanların yüreğini burktu. Ölüm haberlerini alan Türkiye'deki aileleri, yasa boğuldu. Gençlerin cenazelerinin Türkiye'ye getirilememesi ise, ayrı bir dert oldu aileler için. Aileler, Batman Milletvekillerinin cenazelerin getirilmesi konusunda yardımcı olmalarını istedi.

screenshot-4.png

BİRBİRLERİNDEN HİÇ AYRILMADILAR

Amerika'ya geçtikten sonra birbirinden ayrılmayan 4 arkadaş, iş bulup çalışmak ve oturma izni alma umudu ile yaklaşık 4 ay bu ülkede çeşitli işlerde çalıştı. Uzun ve zorlu geçen mültecilik yolculuğundan sonra Amerika'da da birbirinden ayrılmayan 4 arkadaş, geçtiğimiz Cuma günü sabaha doğru saat 01.30'da Calforniya Eyaleti'nin San Diego şehrinde meydana gelen trafik kazasında, yaşam umutlarıyla birlikte hayatlarını da kaybetti.

screenshot-3.pngİMAM CENAZELER İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Her 4 arkadaşın ailelerine evlatlarının kaza sonucu hayatlarını kaybettiği bildirildi. Ancak, cenaze ve yol masraflarının pahalı olması, ailelerinin der maddi durumlarının kötü olması nedeniyle cenazeler Türkiye'ye bir türlü getirilemedi. Bunun üzerine cenazelerle ilgilenen ve Amerika'da yaşayan İmam Ahmet Dönmez, ailelerin de yetkisini alarak, cenazelerin Türkiye'ye getirilmesi için imza kampanyası başlattı. İmam Dönmez'in 4 arkadaşın fotoğraflarıyla birlikte, "Cenazelere yardım kampanyası Geçtiğimiz aylarda daha iyi bir gelecek için Meksika üzerinden gelip geçen Cuma sabahı 01.30 sularında San Diego Calforniya'da geçirdikleri elim bir trafik kazası sonucu 4'ü birlikte Hakkın rahmetine kavuştular. Aileleri ile ayrı ayrı görüşüp resmi yetki aldım. Hepsinin de maddi durumları zayıf. Merhumların cenazelerinin alınıp Türkiye'ye anne-babasına gönderilmesi için yardımlarınızı bekliyoruz. Allah Hayırlarımızı kabul etsin. Us Chaplain İmam Ahmet Dönmez. Cell: +-347-994-6143- [email protected]" şeklinde ifadeler yer alan bir paylaşımı, sosyal medyada duyurdu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA BAŞVURU

Ailelerin bu çaresizliği karşısında devreye giren Avukat Serkan Ramanlı, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, "Trafik kazasında vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Cenazelerin Türkiye'ye getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduk. Yakınlarını kaybeden Batmanlı ailemiz ile iletişim halindeyiz. Allah acılarını hafifletsin. Sabrı cemil niyaz ediyorum" şeklinde ifadelere yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum