İstanbul Valiliği, CHP'nin ön seçim buluşmasını yasakladı

İstanbul Valiliği, CHP'nin ön seçim buluşmasını yasakladı
İstanbul Valiliği 22 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde CHP'nin düzenlemeyi planladığı ön seçim buluşmasını yasakladı.

TİGRİS HABER - İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından 4 gün süreyle verdiği eylem ve toplanma kararı doğrultusunda CHP'nin 22 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde planladığı buluşmaya dair de yasak kararı aldı.

Halk TV'ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, şunları kaydetti:

"Adalete de aykırıdır vicdanına da aykırıdır. CHP’yi ötekileştirmeye kalkışmak, İstanbul Valisinin, savcısının boyunu 50 kere aşar. CHP 102 yıllık bir partidir, bu memleketin kurucu partisidir. Onu terörize etmeye çalışmak kimsenin haddine, hududuna değildir. Kaldı ki biz hep hukuk içerisinde kalıyoruz, demokrasi içerisinde davranıyoruz. 2911 sayılı yasa açık. O yasanın 4/A maddesine açıp baksınlar bir zahmet. Bu yasaklama kararını veren her kimse, o talimatı veren her kimse açıp baksın. O 4/A diyor ki: ‘Siyasal partilerin kapalı salon toplantıları, her türlü yasaklamanın istisnasını oluşturur.

Neye dayanarak yapıyorsun bunu? Neye dayanarak internette bant yavaşlaması yapıyorsun? Neye dayanarak WhatsApp görüşmelerini kısıtlıyorsun? Neye dayanarak metroda bazı hatları iptal ediyorsun? Neye dayanarak 19’undan 23’üne kadar toplantı ve gösteri yürüyüşlerini İstanbul’da iptal ediyorsun? Aslında ‘Neden korkuyorsun?’ Soru bu. ‘Neye dayanarak’tan daha önemlisi, neden korkuyorsun? Neden korktuğunu biliyoruz. Milletin iradesinden korkuyorsun ama o irade gelecek, seni yakalayacak. Başka şansın yok."

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.