Instagram Erişim Engeli Ne Zaman Kaldırılacak? Bakan Uraloğlu Açıkladı!

Instagram Erişim Engeli Ne Zaman Kaldırılacak? Bakan Uraloğlu Açıkladı!
Türkiye'de milyonlarca Instagram kullanıcısının merakla beklediği erişim yasağının ne zaman kaldırılacağına dair açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2 Ağustos'ta erişime kapatılan popüler sosyal medyanın işte açılma tarihi...

Instagram Erişim Yasağı Neden Uygulandı?

TİGRİS HABER - Bakan Uraloğlu, Instagram’ın Türkiye'nin taleplerini karşılamaması sebebiyle erişim yasağının getirildiğini belirtti. Ancak, platformun talepleri karşılaması durumunda yasağın kaldırılacağına dair umutlu olduğunu ifade etti. “Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Biz de vatandaşlarımızın bize ilettikleri mağduriyetler konusunda gereken hassasiyeti gösteriyoruz,” dedi.

Görüşmelerde Ciddi Aşama Kaydedildi

Uraloğlu, “Gerekli kurallara uyulduğunda açılacak görüşmelerde ciddi aşama kaydettik. Toplumumuzda gösterdiğimiz refleksin ciddi bir karşılığı olduğunu bilmenizi isterim. Süreci anlık ve dakikalık olarak takip ediyoruz, gereklilikler karşılandığında erişim engelini anında kaldıracağız,” ifadelerini kullandı.

İki Geniş Katılımlı Toplantı Gerçekleştirildi

Instagram yetkilileri ile iki geniş katılımlı toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Uraloğlu, “Bir toplantıya daha gerek kalmamasını umuyoruz. Anlık olarak haberleşiyoruz,” dedi.

Malezya Devlet Başkanı’nın Erişimi de Engellendi

Malezya Devlet Başkanı’nın Instagram erişiminin de engellendiğini hatırlatan Uraloğlu, “Şimdi özür dilediler. Malezya’da özür dilediler, bizde hâlâ yok. Kendi değerlerimizi ve kanunlarımızı elbette koruyacağız. Gereğini yapacağız. Ancak asla yasakçı bir yaklaşım içinde değiliz, olmayacağız. Hiçbir uyarı yapmadan paylaşım sahibine düzelt demeden engel getiriyorlar,” diye ekledi.

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Bakan Uraloğlu, muhabirin “Bugün Instagram açılır mı?” sorusuna ise, “Tamamen bize geri dönüşlerini bekliyoruz, geri döndükleri an dakikalar içerisinde açılmış olacak,” yanıtını verdi.

Instagram erişim yasağının kaldırılması, platformun Türkiye'nin taleplerine uyup uymamasına bağlı olarak kısa sürede gerçekleşebilir. Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları, milyonlarca kullanıcının sabırsızlıkla beklediği erişim engelinin yakında sona ereceğine işaret ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.