ERGANİ’DE İŞTEN ÇIKARILAN 14 İŞÇİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

ERGANİ’DE İŞTEN ÇIKARILAN 14 İŞÇİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
Diyarbakır’ın Ergani İlçe Devlet Hastanesi’nde taşeron firma bünyesinde çalışan ve işten çıkarılan 14 temizlik işçisi açlık grevine başladı.

 İşçiler, işten çıkarılmalarının haksızlık olduğunu belirterek, geri dönüşleri sağlanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. 

  Ergani İlçe Devlet Hastanesi’nde taşeron firma bünyesinde çalışan ve işten çıkarılan 14 işçi, açlık grevine başladı. Hastane önünde kurdukları çadırda dönüşümlü açlık grevi yapan işçiler, işe geri dönüşleri sağlanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Greve, rahatsız olan annesine bakan ablası yerine katıldığını belirten Bünyamin Kaya, “Ablam Ergani Devlet Hastanesi’nde çalışıyordu. 18 gündür işten çıkarılmış durumda. Ben ablam sayesinde büyüdüm. Param olmadığı zaman ablamdan istiyordum. Babamdan utanıyordum. Ben ablam için bu greve geldim. O gelemiyordu. Annem hasta yerde yatıyor. O şu an ona bakıyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza sesleniyorum, ablamı ve diğer arkadaşlarını geri işe alsınlar. İnşallah bu sesimizi duyarlar” dedi.

  “SONUÇ ALANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ”

  İşten çıkarılan 14 işçiden biri olan ve küçük çocuğunun Down sendromlu olduğunu anlatan Ramazan Çoban, “Hastaneye yeni bir firma geldi. Hiçbir gerekçe göstermeden bizi işten çıkardı. Maddi olarak durumum hiç iyi değil. Kirada oturuyorum, üç çocuğa bakıyorum. En küçük çocuğum Down sendromlu ve ayda iki üç defa doktora götürüyorum. Tek geçim kaynağımız bu işti. Bu işi de elimden aldılar. Şu an işsiz ortada kaldım. Kim bana bakacak. Devlet yetkililerine sesleniyorum buradan. Bir an önce beni ve bu arkadaşlarımızı hepsini tekrar işe almalarını istiyorum. 14 kişi açlık grevine başladık. Bu durum sonuçlanıncaya kadar açlık grevine iki grup şeklinde dönüşümlü olarak birer gün devam edeceğiz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza da seslenmek istiyoruz. Kadro sözü olmasına rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeden bizi işten atıyorlar. 3 yıldır hizmet veriyoruz burada” diye konuştu.

  Asgari ücretle geçindiklerini ve maddi durumlarının olmadığını anlatan Mehmet Çiçek ise, haksız yere işten atıldıklarını anlattı. Başbakan tarafından taşeron firmada çalışanlara kadro sözü verildiğini kaydeden Çiçek, şu ifadelerde bulundu:

  “Genelge yayınlandığına göre bizim kadro hakkımız tanınmıştır şu anda. Ama bir gerekçe gösterilmeden bizi haksız yere işten attılar. İki çocuğum var ve okula gidiyorlar. İş olmadan bu aileyi nasıl geçindireceğim. Sayın Başbakan’a bu durumu duyuruyoruz. Bu işe bir el atsın.”

  “HER TÜRLÜ MÜCADELE YOLUNU DENEYECEĞİZ”

  Hizmet-İş Sendikası Bölge Sorumlusu Zeki Özen ise taşeron bir şirket bünyesinde çalışan 14 üyelerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını ve üyelerinin işe iadesi için her türlü girişimde bulunduklarını kaydetti. Özen, şunları kaydetti:

  “Hastane yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde işçi çıkışlarına kesin olarak onay vermediklerini ve şirketin tutumunu tasvip etmediklerini ifade etmişlerdir. Ancak buna rağmen şirket tutumundan vazgeçmemiştir. Kamu Hastaneler Kurumu’nun 04.01.2016 tarihli ve 2 sayılı genel yazı ve 949 sayılı Kurum Başkanlığı yazısında açık ve net bir şekilde ‘ikinci bir talimata kadar hizmet alımı kapsamında; işten çıkarılan personelin yerine hiçbir şekilde yeni işçi alımı yapılmayacaktır’ denmesine rağmen işçi çıkarılmış yeni işçi alımı yapılmıştır. Hizmet-İş Sendikası olarak her türlü mücadele yollarını deneyeceğiz. Eylemimizi 14 arkadaşımız işlerine iade edilene kadar sürdürmekte kararlıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.