Erdoğan'dan Kobani Davası açıklaması: Karar yüreklere su serpti

Erdoğan'dan Kobani Davası açıklaması: Karar yüreklere su serpti
Kobani Davası'ndaki mahkumiyet kararları için ilk kez konuşan Erdoğan, "Karar Kerbela'ya dönmüş yüreklere su serpti. 6-8 Ekim olayları protesto değil, devleti hedef almış isyan girişimiydi" dedi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani Davası'ndaki cezaları "Kerbela'ya dönmüş yüreklere su serpti" sözleriyle savundu. Erdoğan davada yargılananların tümünün beraat ettikleri Yasin Börü'nün ölümünü, verilen mahkumiyetlerin dayanağı gibi sundu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, törene katılan yargıçlara, istinaf ve Yargıtay süreci henüz başlamamış olan Kobani Davası'nda yargılananları hedef gösterdi.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

"37 insanımızın vahşice öldürüldüğü bir terör kalkışmasıdır. Suriye'deki gelişmeleri bahane eden bölücü örgüt unsurları doğrudan devletimizin bekasını hedef alan bir isyan girişiminde bulunmuştur. Bu isyan girişiminde 37 insanımız, şehir eşkıyaları tarafından katledilmiştir. Ülkemizin 35 ili, 96 ilçesi ve 131 yerleşim biriminde sokaklar, dükkanlar, okullar ateşe verilmiş, masumların kanı akıtılmıştır. Bölücü canilerin katlettiği insanlar arasında ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşları da vardır. 6-8 Ekim olaylarını kışkırtanlar, yönlendirenler, azmettirenler milletimize böyle bir acıyı yaşatanlar bellidir. Hukuk elbette bunlardan hesap sormak zorundadır. 'Siyasi dava' denilerek terör kalkışmasının aklanmaya çalışılması her şeyden önce hukuka ve demokrasiye hakarettir. 6-8 Ekim olaylarını kimse mazur ve meşru gösteremez. Mahkeme kararıyla ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruz. Karar, kayıplarının acısıyla son 10 yıldır Kerbela'ya dönmüş yüreklere su serpmiş, adaletin tecellisine olan inancı yeniden güçlendirmiştir. İsyan girişiminden 10 yıl sonra geç de olsa hakkın yerini bulduğunu görüyor, bundan da mağdurlar ve demokrasimiz adına memnuniyet duyuyoruz. Sokakları kan gölüne çevirerek, bu ülkede siyaset yapılmayacağını artık herkesin anlamasını ümit ediyoruz.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.