En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zam Belli Oldu

En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zam Belli Oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu rakamın üzerinde refah payı ve ek zam ödemelerinin yapılmayacağını belirtirken, yapılacak zamdan yaklaşık 4 milyon emeklinin yararlanamayacağı öğrenildi.

TİGRİS HABER - Türkiye, EYT düzenlemesinin ardından yaklaşık 17 milyon emekli ile bu alanda son yılların en yüksek sayısına ulaşmış durumda.

tl2.webp

EYT düzenlemesine son dakikada eklenen kademeli prim sistemi nedeniyle birkaç yıl içerisinde 2.5 milyona yakın emeklinin daha sisteme dahil edilmesi beklenirken, bu rakamlarla birlikte Türkiye'deki emekli sayısı yaklaşık 20 milyona ulaşmış olacak

4 MİLYON EMEKLİYE ZAM YOK! 2 MİLYON EMEKLİYE DÜŞÜK ZAM YAPILACAK

Ekonomi yönetimi, bu kadar fazla emekli olmasını Hazine'ye büyük bir yük olarak görürken, emeklilere yönelik alınan zam kararları bu nedenle son yılların en sert tedbirleri ile karşı karşıya. 2023 yılının Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zammı kök maaşlara yansıtan hükümet, bu yıl da aynı kararı tekrarlayarak milyonlarca emeklinin hiçbir zam almamasına neden olacak.

tl.webp

Türkiye'de en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'yi alan yaklaşık 6 milyon vatandaş bulunurken, bunlardan 4 milyona yakını kök maaş olarak 8 bin liranın altında. Bu durum, yapılacak yüzde 25'lik zamma rağmen 10 bin lira alınmaya devam edilmesine neden olacak. Ayrıca kök maaşı 8 bin TL ile 10 bin TL arasında bulunan 2 milyonun üzerindeki vatandaş ise temmuz zammından kısmen yararlanmış olacak.

MECLİS'E DÜZENLEME GELMESİ BEKLENMİYOR

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yasa gereği açıklanan enflasyon verilerinin ardından bu zam tutarını otomatik olarak almaya hak kazanmış durumda. Buna karşın, en düşük emekli maaşı için belirlenen sınır ise Meclis tarafından belirleniyor.

tl3.webp

Ak Parti'nin TBMM'ye bu konuda bir kanun teklifi sunmaması ve en düşük emekli maaşını değiştirmemesi halinde milyonlarca vatandaş, 2025 yılının ocak ayına kadar 10 bin lira emekli aylığı almaya devam etmek zorunda kalacak

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.