Diyarbakır'dan hükümetin tasarruf tedbirlerine tepki; "Vergi kaşıkla toplanıp, kürekle dağıtılıyor!"

Diyarbakır'dan hükümetin tasarruf tedbirlerine tepki; "Vergi kaşıkla toplanıp, kürekle dağıtılıyor!"
Diyarbakır Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Şiyar Bozhan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca başlatılan tasarruf tedbirlerine tepki göstererek, "Vergileri toplayıp devlete ödüyoruz, kaşıkla toplanıp kürekle dağıtılıyor maalesef" dedi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (DSMMO) Başkanı Şiyar Bozhan, Tigris Haber’e yaptığı açıklamada, enflasyon ile mücadelede birçok parametrenin eşgüdüm içinde harekete geçilmesi gerektiğine işaret ederek, bu parametrelerin en başında tasarruf tedbirleri ve mali disiplin politikaları geldiğini, bunun için de idari ve siyasi disiplin gerektiğini söyledi.

muhasebeciler-mali-musavirler-odasi.jpg

"Aşırı iyimserlik olur"

Bu günlere mevcut ekonomik krize nasıl ve neden geldik sorularının cevabını netleştirmeden, enflasyon sorununun çözüleceğini beklemenin aşırı iyimserlik olacağına dikkat çeken Bozhan, "Toplumun güvenini ve inancını bu programın arkasına almadan yola çıkıldı. Yanlış ekonomik politikaları kimse kabullenmiş değil. Hesap sorabilecek bir mercide yok" dedi.

"Kaynak aramada en kolay yöntem vergi ve cezaları artırma yolu olamaz"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, devletin harcamalarına kaynak aradığını ve en kolay yöntemin vergi ve cezaları artırma yolunu seçtiğini savunan Bozhan, şunları söyledi:

"Oysaki bu ülkeye yabancı kaynak transferini sağlayacak ortamı hazırlamalı. Üretimi ve istihdamı artırıcı politikaları devrede tutmalı. Yabancı yatırımcılar ise içinde bulunduğumuz durumu bizden daha iyi analiz ediyor. Kendini güvende hissetmiyor. Ülkemize gelmemekte somut gerekçeleri var. Üretime ve istihdama yönelik cezp edici teşvikler yok."

"Sermayesi olana en iyi yatırım aracı faiz!"

Sermayesi olana en iyi yatırım aracının faiz olarak ön plana çıktığını işaret eden Bozhan, "Maalesef faiz şuan en iyi yatırım aracı. Tasarruf tedbirleri kimlere uygulanmalı? İsraf edenlere, şatafat içinde yaşayanlara uygulanmalı. Bu kesimler hala şatafat ve israf içinde gününü gün ediyor. Halk ise bir dönem siyaseten verilen rehavetin bedelini misliyle ödüyor. Maliye Bakanımız kabul etmiyor ama Ülke nüfusunun yarısından fazlası açlık sınırı bandında oluşu tasarruf tedbirlerinin toplumun hangi kesimine uygulandığını izah ediyor. Vergileri toplayıp devlete ödüyoruz, kaşıkla toplanıp kürekle dağıtılıyor maalesef. Devletin İtibarından tasarruf olmaz demekle bugünlere geldik" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum