Diyarbakır’daki gazeteci davası ertelendi

Ardıl BATMAZ
TİGRİS HABER - Diyarbakır'da gazetecilik faaliyetleri gerekçe gösterilerek evlerine ve işyerlerine yapılan baskınla gözaltına alınan ve bir yılı aşkın tutukluluk süresinin ardından tahliye edilen gazetecilerin yargılamasına bugün Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Bir önceki duruşmada dosyaların birleştirilmesiyle gazeteci sanık sayısı 20'ye çıkarken, yurtdışında yayın yapan televizyonlar için haber, tartışma ve kültür programları hazırlayan gazeteciler “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
Bugün saat 09.00'da başlaması gereken duruşma, 35 dakika gecikmeli başladı. Gazeteciler Ömer Çelik, Mehmet Şahin ve Elif Üngür ile avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Selman Çiçek ile George Clooney Adalet Vakfı gözlemcisi de duruşmayı takip etti.
DAVA ERTELENDİ: ADLİ KONTROLE DEVAM
Duruşmada gazeteciler, önceki beyanlarını tekrarlarken, gazetecilerin avukatlarından Resul Temur, bir önceki duruşmada iadesi karar verilen dijital materyallerin iadesi için adli emanete müzakere yazılmasını talep etti. Dokuz farklı adli arama kararlarına ilişkin tüm sonuç tutanaklarının dosyaya konulmasını da talep eden Temur, gazetecilerin yurt dışı çıkış yasakları ile adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi.
Mahkeme, el konulan dijital materyallerin iadesi ve arama kararları ile sonuç tutanaklarının tamamının dosyaya gönderilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar verdi. Adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmeden mahkeme davayı 15 Mayıs 2025 tarihine erteledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.