Diyarbakır’da Zabıta personeline eğitim

Diyarbakır’da Zabıta personeline eğitim
Hayata Destek Derneği, Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeline çocuk koruma ve istismarı konularında eğitim verdi.

Sait BAYRAM
TİGRİS HABER - Hayata Destek Derneği’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Lokman Amaç tarafından Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı personele yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Eğitimde, “Çocuk kimdir?”, “Çocuk istismarı ve türleri nelerdir?”, “Çocuk koruma” ve “Çocuk katılımı nedir?” gibi başlıklar üzerinde duruldu.
Eğitimde ayrıca, çocuklarla ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat hakkında bilgiler verildi. Katılımcılar, çocuk koruma sorumluluğu olan kişiler ve koruma ihtiyacı duyan çocuklar hakkında detaylı bilgilendirme aldı.
Eğitim programının temel amacı, zabıta ekiplerinin çocuklarla ilgili durumlara doğru bir yöntemle yaklaşabilmesini sağlamak. Böylece, çocukların güvenliğini artırmak ve gerektiğinde doğru yönlendirmeler yapabilmek hedefleniyor. Bu tür eğitimlerin, çocukların korunması ve toplumsal farkındalığın artırılması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.