VİDEO - Diyarbakır’da vatandaş perişan, esnaf ölmüş!

VİDEO - Diyarbakır’da vatandaş perişan, esnaf ölmüş!
Diyarbakır'daki tamirci esnafı da ekonomik kriz ve enflasyona yenik düştü. Elektronik ev aletleri ve televizyonlar için gerekli yedek parça fiyatlarının artması üzerine esnaf, iş yapamaz hale geldi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da elektrikli ev aletleri ve televizyon tamirciliği yapan esnaflar, yedek parça ve malzeme fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşların bozulan elektrikli ev aletlerini ve televizyonlarını onarıma getirmediğini söyledi.

Eskisi gibi tamir işinin olmadığını ifade eden esnaflar, onarım için getirilen elektrikli ve elektronikli ev aletlerinin yedek parçalarının geçmiş yıllara oranla yüzde 100’lere varan artış gösterdiğini belirterek, bu yüzden vatandaşların tamire pek rağbet göstermediğinden yakındı.

tamirciler-dertli1.jpg

"Eskiden emeğimizin karşılığını alıyorduk"

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nde yıllardır elektrikli ev aletleri onarımını yapan Şükrü Gündüz, "Son günlerde işler çok kötü. Alım gücü düşen vatandaşların yeni elektrikli ev aletlerini alamamasından dolayı bozulan eşyalarını tamir etmesi bize kısmen yaradı.

tamirciler-dertli2.jpg

Ancak, parça veya malzeme alamıyoruz. Hemen hemen aynı hesaba geliyor. Vatandaş bozulan aletini tamir etmesi ile yeni alması aynı fiyata denk geliyor.

tamirciler-dertli5.jpg

Durumu çok düşük olan vatandaşlar tamire getirmesine rağmen malzeme fiyatlarının artması bizi de mağdur ediyor.

tamirciler-dertli3.jpg

Ama maalesef küçük bir parça 200-300 TL olmuş. Geçen yıllarda 260 TL’ye aldığım bir motoru, bir hafta önce 650 TL’ye yükseldiğini öğrendim. Aradaki farkı görüyor musunuz? Millet ne yapsın? Millet perişan oldu, biz de. İşlerimizde çok durgunluk var. Bazı günler siftah bile yapamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Sanay: Malzeme fiyatlarına yüksek artış yapıldı

Televizyon tamircisi Muhsin Sanay ise, eskiden kar oranlarının yüksek ve işlerinin çok iyi olduğunu ifade ederek, "Son dönemlerde yedek parça ve malzeme fiyatlarına yapılan korkunç artışlar nedeniyle vatandaş bozulan televizyonunu onarıma getiremiyor.

tamirciler-dertli4.jpg

Bir tamir parası neredeyse sıfır bir televizyon parasına eşdeğer olmuş. Bazı günler siftah bile yapamıyoruz. Kazancımız maalesef geçmiş yıllara oranla çok çok düştü. Bazı gün iş yapmadan evlerimize gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.