Diyarbakır’da tutuklu Başkanın plazalarına tedbir konuldu

Diyarbakır’da tutuklu Başkanın plazalarına tedbir konuldu
Tutuklanan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na ait 4’er katlı yan yana iki ayrı plazaya da soruşturma kapsamında tedbir konuldu.

TİGRİS HABER - Rüşvet almak, ihalelere fesat karıştırmak, zarara uğratmak, ruhsata aykırı kaçak yapılaşmaya göz yummak gibi suçlardan hakkında soruşturma başlatılan ve tutuklanan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na ait 4’er katlı yan yana iki ayrı plazaya da soruşturma kapsamında tedbir konuldu.

Diyarbakır’da ruhsat işlemleri için bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet istediği gerekçesiyle Ağır Ceza Mahkemesinde adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı kararıyla yargılanan AKP’li eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kaçma ve delilleri karartma ihtimali dikkate alınarak 17 Temmuz’da görülen 2. duruşmada tutuklandı.

Rüşvet suçundan tutuklanan Beyoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliğinin suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca da ayrıca soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada, Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu üzerindeki 4’er katlı yan yana iki ayrı plazasına da tedbir konuldu. Tapusu kızının adına kayıtlı olan ve özel bir bankanın bölge müdürlüğü olan plaza ile hemen yanındaki yüzde 50 tapusu da eşi Dürdane Beyoğlu adına kayıtlı olan ve bir kamu bankası tarafından bölge müdürlüğü olarak kullanılan plazaya nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince alınan tedbir kararıyla şerh konuldu.

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI KAPSAMINDA TEDBİR KONULDU

Kayapınar Tapu Müdürlüğüne gönderilen tedbir kararında, bahse konu her iki taşınmazın suçtan elde edilen gelirle veya suç gelirlerinin aklanması kapsamında satın alınıp alınmadığına dair yürütülen soruşturma tamamlanıncaya kadar ilgili taşınmazlara şerh konularak üçüncü şahıslara devir veya satışının ikinci bir emre kadar durdurulması istendi. Tapu Müdürlüğü de her iki plazayla ilgili tapu kayıtlarına jet hızıyla tedbir kararı koydu.

BABANIZIN ADINA 'BİR DE PARK YAPARIZ' DİYEREK KANDIRMIŞ

Özel bir bankaya ait 4 katlı plazanın sahibi ve aynı zamanda arsa sahibi olan iş adamı Hakan Eser, Merkez Yenişehir mülki sınırları içindeki kendi soyadını taşıyan Eser Köyündeki kendisine ait 850 dönüm susuz tarlanın imara açılması karşılığında güncel muhammen bedeli 100 milyon lira olan plazayı 12,5 milyon liraya Hüseyin Beyoğlu’na sattı.

Beyoğlu da o tarihte belediye başkanlığı görevi devam ettiği için dikkat çekmemek adına tapusunu kızının adına yaptıktan sonra bankaya kiraya verdi. Kendisi Bağlar belediye başkanı olmasına rağmen Yenişehir sınırlarındaki köyü Yenişehir Kayyumu üzerinden halledeceği sözünü verdi. İmara açılacak arazi ile ilgili projesini Hüseyin Beyoğlu’na sunan iş insanı Hakan Eser, susuz tarla olan arazilere bungalov evleri, iki katlı villalar, aqua park, hayvanat bahçesi, mesire alanı, sosyal donatılar, organik tarım yapacağını bildirdi.

Beyoğlu da, arazilerin Bağlar belediyesi mülki sınırları içinde yer almamasına rağmen, “Diyarbakır için çok mükemmel bir proje hazırlamışsınız. Biz de Büyükşehir Belediyesi ve 4 merkez ilçe belediyelerimizle bu konu üzerinde çalışıyoruz. Size gerekli kolaylıkları sağlayacağız. Gerekirse o bölgeye özel imar izni uygulanması için yardımcı olacağım. Hatta bu güzel proje nedeniyle hayırsever işadamı olan babanız ve anneniz adına da o alana bir park yaparız” diyerek güven verdikten sonra şu anda kamu bankasının bölge müdürlüğü olan ikinci plazanın da kendisine satılmasını istedi. Hakan Eser, bu plazanın AKP 26. ve 27. dönem milletvekili Ebubekir Bal’a ait olduğunu belirtti ve satış için kendisine yardımcı olabileceğini söyledi. Milletvekili Bal ise, Bağcılar Mahallesi Araç Muayene İstasyonu karşısında kendisine ait ticari ve imar planlı arsanın imar durumunun artırılması karşılığında plazanın yüzde 50’sinin Beyoğlu’na satışına onay verdi.

Plazanın yarısını 7,5 milyona alan Beyoğlu bunun tapusunu da eşi Dürdane Beyoğlu adına yaptı.

TAPULARI ALINCA TELEFONLARI AÇMADI

Hüseyin Beyoğlu’nun plaza tapularını alıp yüksek rakamla kiraya verdikten sonra iş insanı Hakan Eser’i imar sözüyle ilgili bir süre oyaladığı, ardından da kendi mülki sınırları dahilinde olmadığı için bu konunun kendisini aştığını belirterek telefonları açmadı. Seri numaraları alınmış paralarla suçüstü yakalanıp tutuklanan İmar Müdürü Fırat Kılıç’ın da işadamı Hakan Eser’i arayıp, arazilerin 350 dönümünün kendilerine verilmesi karşılığında imar işlemlerinin hızlanacağını, kendisinin de emir kulu olduğunu, bu talebin doğrudan Hüseyin Beyoğlu’ndan geldiğini belirtti. İş insanı ise Beyoğlu’nun yolsuzluklarını ve usulsüz işlemlerini soruşturmak için kente gelen İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Başmüfettişleri ile savcılığa dolandırıldığı gerekçesiyle ifade verdi. Savcılık soruşturmayı genişletirken, belediyedeki geriye dönük usulsüz şaibeli ihalelere katılan firma yetkililerinin de şüpheli sıfatıyla soruşturmaya dâhil edilebileceği öğrenildi. (Kaynak Sözcü)

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum