Diyarbakır'da ‘planlı’ su kesintisi tepkisi!

Diyarbakır'da ‘planlı’ su kesintisi tepkisi!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nce, iki günden bu yana merkez Yenişehir İlçesine bağlı Dicle ve Feritköşk Mahallelerinde başlatılan içme su kesintisi tepkiye yol açtı.

Sait Bayram - Özel

TİGRİS HABER - Dicle Mahalle Muhtarı Mehmet Faysal Yukuş, Sıcakların arttığı bir mevsimde sadece kenar semtlerde su kesintisine gidilmesinin mağduriyet yarattığını belirterek, DİSKİ’nin sadece kenar semtleri değil, diğer mahallelerde bu karardan dönmesini istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nce, kentin yeterli su alabilmesi için başlattığı ‘planlı ve uyarılı’ kesinti, bazı mahallelerdeki vatandaşların tepkisine yol açtı.

Kesinti mağduriyet yaratıyor!

Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir İlçesine bağlı Dicle ve Feritköşk Mahallesi’nde dünden itibaren saat: 16.00 ile 00.00 arasında kesintiye gitmesi mağduriyet yarattı. Dicle Mahalle Muhtarı Mehmet Yukuş, 7-8 bin nüfuslu Feritköşk ve Dicle Mahallelerinde dünden itibaren planlı kesinti yapıldığını hatırlatarak, “Bu kesintinin sadece kenar semtlerle alakalı bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Dün yine Şehitlik Mahallemizde de Sabah: 09.00 ile akşam 21.00 arasında kesintiyi gidilmiş. Biz bunu kabul etmiyoruz. Kesintinin sadece kenar semtlerde olmamasını istiyoruz. Olacaksa tüm kentti kapsamalı. 75’i de, Dicle Kenti de, Bağcıları da… Biz üvey evlat değiliz. Biz de bu kentin bireyleriyiz” diye konuştu.

“Ev temizliği yapılamıyor, abdest alamıyoruz”

Kurban Bayramına 1 hafta kala yaşanan kesintilerden dolayı ailelerin evlerinde temizlik yapamadığını, ihtiyaçlarını gideremediğinden yakınan Yukuş “Biz su kesintilerini kabul etmiyoruz. Kesintilerin ardından DEM İl Eşbaşkanlarını, Yenişehir Belediye Eşbaşkanlarını aradım, lakin telefonuma kimse çıkmadı. Mahallemiz sahipsiz değildir. Bu sorunumuz giderilmediği taktirde bu saatten sonra kimse bizi ve mahallemizi ziyarete gelmesin. Biz kaderimizle baş başa yaşayacağız. Mahalle sakinleri bayram ağzı ev temizliğini yapamıyor, yaşlılarımız abdest alamıyor, çocuklarımız banyo yapamıyor. Banyo yapmak için başka mahallelerdeki yakınlarımızın evlerine gidiyoruz. Bu sorununu biran önce giderilmesini istiyoruz. Diyarbakır’a yetecek kadar suyumuz olduğunu herkes biliyor” şeklinde konuştu.

DİSKİ: “Herkesin yeterli su alabilmesi için kısıtlamaya gidilecek”

Bu arada, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasında, 7 Haziran tarihinde kesintilerle ilgili olarak bir bilgi notu paylaştı:

“Kente herkesin yeterli su alabilmesi için kısıtlamaya gidilecektir. Yer ve kısıtlama saatleri bilhare web sitemizde yayınlanacaktır ve abonelerimiz bilgilendirilecektir. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Halkımıza saygıyla duyurulur…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum