VİDEO - Diyarbakır’da ‘Kobay kullanım’ için suç duyurusu

VİDEO - Diyarbakır’da ‘Kobay kullanım’ için suç duyurusu
Diyarbakır’da kobay olarak kullanıldığını iddia eden Mahmut Orak yaşadıklarını anlattı, yetkililer hakkında Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mahsum RENÇBER

TİGRİS HABER - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, 2020 yılında koronavirüs döneminde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı hastaların ‘Türk Işın Tedavi Yöntemi (TurkishBeam)’ ile kobay olarak kullanıldığını iddia etmişti.

Bugün kobay olarak kullanılan 46 yaşındaki Mahmut Orak, Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu.

kobay-olarak-kullanilmisti-suc-duyurusunda-bulundu1.jpg

Kobay iddialarıyla ilgili tartışmalar devam ederken, konuyu gündeme getiren Prof. Dr. Cenap Ekinci, hasta görüşleri ve tanık ifadeleriyle birlikte Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Sacılığı'na suç duyurusunda bulundu.

kobay-olarak-kullanilmisti-suc-duyurusunda-bulundu3.jpg

Suç duyurusunun ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ekinci, olayın aydınlığa kavuşması çağrısında bulunurken, Diyarbakır’da 4 yıl önce Covid hastaları üzerinde "Türk ışını" adlı cihazın izinsiz bir şekilde denendiği ve kobay olarak kullanıldığını iddia eden Mahmut Orak isimli vatandaş ise gazetecilere yaşadıklarını anlattı.

kobay-olarak-kullanilmisti-suc-duyurusunda-bulundu2.jpg

O dönem çektiği acıları ve yaşadığı dramı gazetecilere anlatan Mahmut Orak ise yaşadıklarını detaylarıyla anlattı:

"Kovid döneminde fenalaştığım için Hastaneye yatırdılar. Çok ağrılarım vardı, bana bir takım belgeler imzalattılar. Bende okumadım. Yoğun bakıma aldılar, anestezi uyguladılar. Boğazım ve ciğerlerimden parça aldılar. Personele sordum ‘normal’ dediler. Bundan hiçbir bilgim yoktu. Bana bir konuşma yaptılar, bana bir yazı hazırlatıp okuttular.

kobay-olarak-kullanilmisti-suc-duyurusunda-bulundu5.jpg

Okuduktan sonra bazı sonuçlarım pozitif, bazıları negatif çıkıyordu. Ondan sonra normal servise aldılar. Ailemle birlikte daha sonra irtibata geçtiğimde ‘Seni kobay olarak kullandılar’ dediler. Bunu duyunca çok üzüldüm. İnsanların canının bu kadar ucuz olduğunu bilmiyordum. Kobay olarak kullandıklarından haberim yoktu. Birkaç gün sonra test yaptırdım bir negatif bir pozitif çıkıyordu. Başka bir hastanede test yaptım pozitif çıktı.

Sonuçları alarak doktorumun yanına gittim ‘beni niye kobay olarak kullandınız’ dedim. Bana ‘yaşadığına şükret’ dedi. Ondan sonra başhekime gitmek istedim, görüştürmediler. O zaman çekindiğim için dava açmadım ama şuan suç duyurusunda bulunduk."

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, 2020 yılında koronavirüs döneminde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazı hastaların 'Türk Işın Tedavi Yöntemi (TurkishBeam)' ile kobay olarak kullanıldığını iddia etmişti.

Ekinci'nin iddiası üzerine açıklama yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, adli sürecin devam ettiğini, sonuçlandığında durum ne ise açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşılacağını açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.