Diyarbakır'da kadın cinayetlerine karşı yürüyüş düzenlendi

Diyarbakır'da kadın cinayetlerine karşı yürüyüş düzenlendi
Diyarbakır’daki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından kadın cinayetlerine tepki amaçlı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kadın siyasetçiler katıldı.

TİGRİS HABER - Yürüyüş Dağkapı Meydanı'nda başladı ve geçtiğimiz cumartesi günü evli olduğu Uzman Çavuş Muhammed Recai Işık tarafından Melik Ahmet Caddesinde öldürülen Bedriye Işık'ın hayatını kaybettiği Turgut Özal Yer Altı Çarşısı'ndaki bir iş yerinin önünde son buldu.

Yürüyüşe DEM Parti milletvekilleri Ceylan Akça Cupolo, Adalet Kaya, belediye eş başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

"Devlet kadınları korumuyor"

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, kadın cinayeti faillerinin genellikle suç kaydının olduğunu ya da şiddet geçmişine sahip olduklarına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Narin’i, Bedriye’yi, kıyma makinasına sokan bu erkek düzenini kabul etmiyoruz. Faillerinin hepsinin şiddet geçmişi vardı. Bu devlet biliyordu. Ama bilerek bu kadınları korumadı. Bilmiyorum demesinler. Bu erkeklerin şiddet düşkünü olduklarını bilmiyoruz diyemezler. Kadın bedenini savaş meydanına çeviren bu siyasettir. Bunu kabul etmiyoruz. Bize politik slogan atmayın diyorlar. Bedenimiz politikanın malzemesi yapılmışken, nasıl doğuracağımıza, nasıl çocuğu büyüteceğimize karar vermeyi düşünüyorsa bu sistem, tabii ki politik sloganlar atacağız.”

Öte yandan yürüyüşe katılanlar arasında 10 gün önce Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in yakınları da vardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.