Diyarbakır’da "Binevş Kadın Dayanışma Merkezi" açıldı

Diyarbakır’da "Binevş Kadın Dayanışma Merkezi" açıldı
Yenişehir Belediyesi'nin kadınlarla dayanışma amacıyla Üçkuyu Mahallesinde bulunan Jin Park'ta kurduğu Binevş Kadın Dayanışma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

TİGRİS HABER - Açılışa, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Safiye Akdağ, ilçe belediyeleri eş başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Eş Başkan Serra Bucak, açılışta yaptığı konuşmada, göreve başlarken 2016'da yarım kalan projeleri tamamlamak için söz verdiklerini söyledi.

Projeleri kısa sürede hayata geçirmeye başladıklarını ve bunun çok anlamlı olduğunu belirten Bucak, kadına yönelik şiddet artarken, eş başkanlık sistemi tartıştırılırken, kadın danışmanlık merkezi açmanın çok anlamlı ve kıymetli olduğunu ifade etti.

Bucak, merkezin açılmasında emeği geçen kadınlara teşekkür ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Emeği geçen kadın arkadaşlarımıza ve bundan sonra süreci daha da büyütecek olan bu danışmanlık merkezinin danışmanlarına, burayı fikriyle, aklıyla büyütecek olan kadınlara çok çok teşekkür etmek istiyorum. Bineşv Kadın Merkezi, Yenişehirimize, Amedimize hayırlı uğurlu olsun."

'Merkezimiz kadınların evidir'

Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Safiye Akdağ ise, "Göreve geldiğimizde söz vermiştik, kadın kurumlarımızı, kültür sanat ve dil alanında çalışma yürüten birimlerimizi yeniden açacağız. Bugün ilk adımı attık. Merkezimiz, kentte yaşayan tüm kadınlarımızın evidir, herkesi buraya bekliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eş Başkan Bucak ve katılımcılar merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Bucak kadın kooperatifini gezdi

Eş Başkan Bucak, daha sonra Jin Park'ta yer alan Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Kooperatifi gezen Eş Başkan Bucak, çalışmalar hakkında bilgi aldı, çalışanlarla bir süre sohbet ederek çalışmalarında kolaylık diledi.

Kaynak:Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum