Diyarbakır’da 15 gün sürecek geçici Güvenlik Bölgesi ilanı

Diyarbakır’da 15 gün sürecek geçici Güvenlik Bölgesi ilanı
Diyarbakır Valiliği, 03 Eylül 2024 - 17 Eylül 2024 tarihleri arasında Diyarbakır İli Dicle İlçesi’nde bulunan Kurşunludüzü ve Görüse Dağı Bölgesi'ni geçici özel güvenlik bölgesi ilan etti.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valiliği, 03 Eylül 2024 - 17 Eylül 2024 tarihleri arasında Diyarbakır İli Dicle İlçesi’nde bulunan Kurşunludüzü ve Görüse Dağı Bölgesi'ni geçici özel güvenlik bölgesi ilan etti. Bu süre zarfında bölgeye izinsiz girişler yasaklandı ve kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı duyuruldu.

Diyarbakır Valiliği, 03 Eylül 2024 (dahil) ile 17 Eylül 2024 (dahil) tarihleri arasında Diyarbakır İli Dicle İlçesi’ne bağlı Kayı, Kırkpınar ve Kurşunlu Mahalleleri sınırlarında bulunan Kurşunludüzü ve Görüse Dağı Bölgesi'nde geçici bir özel güvenlik bölgesi ilan etti.

Valilikten yapılan açıklamada, bu tarihler arasında bölgeye izinsiz girişlerin yasak olduğu vurgulandı. Bu önlemin, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla alındığı belirtildi.

İzinsiz olarak bu bölgeye giren vatandaşlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağı ifade edildi. Valilik, vatandaşların can ve mal güvenlikleri açısından belirtilen tarihler arasında yasaklı bölgelere girmemelerini ve güvenlik önlemlerine uymalarını önemle duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.