Diyarbakır Yenişehir eşbaşkanından örnek davranış

Diyarbakır Yenişehir eşbaşkanından örnek davranış
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediyesi Eşbaşkanı Safiye Akdağ, makam aracı yerine belediye servisi ve mesai arkadaşlarıyla birlikte işe gitti.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Safiye Akdağ, halk belediyeciliği adına örnek bir davranışa imza attı. Eşbaşkan Akdağ, yaptıkları sendikal sözleşmeden dolayı, belediyedeki çalışma arkadaşlarına böyle bir sürpriz yaptıklarını söyledi. Başkan Akdağ, "Bu bir ilk oldu. Ama bundan sonra benzer sürprizlerimiz olacak eşbaşkanımla birlikte" dedi.

diyarbakirda-esbaskan-makam-araci-yerine-servisi-kullaniyor-5.jpeg

Bir ilk!

Merkez Yenişehir Belediyesi'nin DEM Partili Eşbaşkanı Safiye Akdağ, sosyal belediyecilik anlamında bir ilke imza attı. Eşbaşkan Akdağ, sabah işe gelirken belediye servis aracıyla gelmesi, belediye personeli tarafından takdirle karşılandı.

"Zamanı da bütçeyi de israf etmiyoruz"

Yenişehir Belediyesi Sosyal Medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Sadece bütçeyi değil zamanı da israf etmiyoruz! Eşbaşkanımız Safiye Akdağ, güne belediye çalışma arkadaşları ile yolculuk yaparak, sorunları ve çözüm yollarını paylaşarak, zamanı verimli kullanmanın önemine dikkat çekiyor" şeklinde ifadeler yer aldı.

diyarbakirda-esbaskan-makam-araci-yerine-servisi-kullaniyor-6.jpeg

"Şimdiye kadar dolmuşla gidip geliyorduk"

Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Safiye Akdağ ile yaptığımız görüşmede, bu tür yolculuklara uzak olmadığını belirterek, "Bu güne kadar dolmuşla gidip geliyorduk. Belediye çalışanları arkadaşlarımız adına sendika ile yeni sözleşme imzaladık. Kadınlara pozitif yaklaşımı gerektiren maddeler koyduk. Regl günlerinde izinli olmaları gibi buna benzer hayatı daha kolaylaştıracak özel maddeler koyduk. Sözleşme sonrası çalışma arkadaşlarıma bir sürpriz yaptım. İlk olarak servis görevlisi arkadaş başta olmak üzere servisteki diğer çalışma arkadaşlarımız teşekkür ettiler. Mutlu olduk hep beraber, onlar da tabi mutlu oldu. Şaşırdılar, bizimle yolculuk etmekten dolayı onur duyduklarını ilettiler. Biz halkın içinden geldiğimiz için lüks yaşamı olan insanlar değiliz. Normal yaşamda da böyleydi hayatımız. Uzaklaşmamak gerek, yaşam tarzından. Emek mücadele kesiminden geliyoruz. Bizim açımızdan da önemliydi. Bu başkanlık koltuğuna olan mesafeyi korumak gerekir. O anlamda kendimiz için de önemli bu çalışma ve yaklaşımlar. Arada bir böyle küçük sürprizlerimiz olacak eşbaşkanımla birlikte, meclisteki arkadaşlarımızla birlikte bu yaklaşımlarımızla devam edeceğiz. Yarın birimlerimizle birlikte geniş katılımlı toplantımız olacak. Bu toplantımızda da çalışma arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm noktasında hep birlikte bir yaklaşım biçimiyle sorunları bertaraf edeceğiz" dedi.

diyarbakirda-esbaskan-makam-araci-yerine-servisi-kullaniyor-7.jpeg“Zamanı da bütçeyi de israf etmiyoruz”

Yenişehir Belediyesi Sosyal Medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Sadece bütçeyi değil zamanı da ısraf etmiyoruz! Eşbaşkanımız Safiye Akdağ, güne belediye çalışma arkadaşları ile yolculuk yaparak, sorunları ve çözüm yollarını paylaşarak, zamanı verimli kullanmanın önemine dikkat çekiyor" şeklinde ifadeler yer aldı.

"Şimdiye kadar dolmuşla gidip geliyorduk"

Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Safiye Akdağ ile yaptığımız görüşmede, bu tür yolculuklara uzak olmadığını belirterek, "Bu güne kadar dolmuşla gidip geliyorduk. Belediye çalışanları arkadaşlarımız adına sendika ile yeni sözleşme imzaladık. Kadınlara pozitif yaklaşımı gerektiren maddeler koyduk. Regl günlerinde izinli olmaları gibi buna benzer hayatı daha kolaylaştıracak özel maddeler koyduk. Çalışanlar adına da servisle yolculuk yapmamız bir moral oldu. İlk olarak servis görevlisi arkadaş başta olmak üzere servisteki diğer çalışma arkadaşlarımız teşekkür ettiler. Mutlu olduk, onlar da tabi mutlu oldu. Şaşırdılar, bizimle yolculuk etmekten dolayı onur duyduklarını ilettiler. Biz halkın içinden geldiğimiz için lüks yaşamı olan insanlar değiliz. Normal yaşamda da böyleydi hayatımız. Uzaklaşmamak gerek, yaşam tarzından. Emek mücadele kesiminden geliyoruz. Bizim açımızdan da önemliydi. Bu başkanlık koltuğuna olan mesafeyi korumak gerekir. O anlamda kendimiz için de önemli bu çalışma ve yaklaşımlar. Arada bir böyle küçük sürprizlerimiz olacak eşbaşkanımla birlikte, meclisteki arkadaşlarımızla birlikte bu yaklaşımlarımızla devam edeceğiz. Yarın birimlerimizle birlikte geniş katılımlı toplantımız olacak. Bu toplantımızda da çalışma arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm noktasında hep birlikte bir yaklaşım biçimiyle sorunları bertaraf edeceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum