VİDEO - Diyarbakır uçağı 9 saat rötar yaptı

VİDEO - Diyarbakır uçağı 9 saat rötar yaptı
İzmir-Diyarbakır seferini yapan ve dün saat 20.30'da havalanması gereken 9282 sefer sayılı uçak, bugün sabah saat 06.00'da ancak havalandı.

ÖZEL Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - İzmir-Diyarbakır seferini yapan ve dün saat 20.30'da havalanması gereken 9282 sefer sayılı uçak, bugün sabah saat 06.00'da ancak havalandı. 9 saatlik rötar, yolcularla firma yetkililerinin sert tartışmalarına neden oldu. Firma yetkilileri, uçuş ekibinin kayıp olduğunu, ekibe ulaşamadıkları için rötar yapıldığı bilgisini verdi.

SunExspress’e ait İzmir-Diyarbakır seferini yapan uçak, dün akşam planlanan kalkış saatinden 9 saat gecikmeli olarak, havalanması yolcuları mağdur etti. Firma görevlileri, rötar gerekçesi olarak, uçuş kabini bulamadıklarını ileri sürerken, yolcular firmaya tepki gösterdi. Firma hakkında şikâyetçi olan yolcular, dün akşam saat: 22.30’da Diyarbakır’da olacaklarına bugün saat: 08.20’de Diyarbakır Havalimanına iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir’den Diyarbakır’a gelmek izin SunExspres hava yollarını tercih eden yolcular, kalkıştan bir saat önce İzmir Adnan Menderes Havaalanına geldi. Bilet satış noktalarında biletlerini kontrol ettiren ve bagajlarını teslim eden yolcular, uçağın kalkışını beklemeye başladı. Saat: 20.30’da kalkması beklenen uçak, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı önce saat: 01.50’ye rötar yaptığı yönünde bir açıklama yapıldı. Kısa bir süre sonra bu kez uçağın kesin 02.30’da kalkışının gerçekleştirileceği yönünde ikinci bir bilgi verildi. Saatlerce alanda uçağın kalkmasını bekleyen yolcular, duruma tepki gösterdi. Havalimanındaki firma görevlilerinden gecikme ile ilgili açıklama bekleyen yolcular, uçağın 06.00’da kalkacağını öğrenmesi üzerine büyük bir şok yaşadı.

Firma görevlilerinin uçuş ekibine ulaşamadıklarını, ekibi bulana kadar uçağın alanda bekleyeceğini belirtmesi üzerine yolcular şaşkınlıklarını gizleyemedi ve görevlilere tepkilerini artırdı. Alanda 9 saat boyunca bekleyen yolcular, uçuş ekibinin bulunması üzerine uçağa alındı. Bugün saat: 06.00’da havalanan uçak, sabah saat 08.20’de Diyarbakır Havalimanına indi. Uçaktan inen yolcular, firma hakkında şikâyetçi olurken, hayatlarında ilk kez bu kadar gecikmeli bir uçuş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum