VİDEO- Diyarbakır Sur'da yıkım tehlikesi

VİDEO- Diyarbakır Sur'da yıkım tehlikesi
Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde, İskenderpaşa bölgesinde metruk bir yapının duvarı yıkılmaya başladı. Camii Kebir Mahallesi Muhtarı Orhan Çakmak, güvenlik bandı çekerek olası bir kazayı önledi.


Sait Bayram
TİGRİS HABER -
Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki metruk ve yıkılmaya yüz tutmuş binaların yurttaşların can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde İskenderpaşa Mahallesinde bulunan yıkılmaya yüz tutmuş metruk bir yapının bir bölümünün çökmeye başlaması mahalle sakinlerinde endişe uyandırdı.

Camii Kebir ve İskenderpaşa Mahallelerinin sınırları içerisinde kalan metruk yapının bölgede yarattığı tehlike Sur Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında yaşanan anlaşmazlığın giderilememesi nedeniyle bir çözüme kavuşturulamıyor.

whatsapp-image-2024-09-04-at-16-33-50.jpegSabah saatlerinde çökmenin başlaması nedeniyle Camii Kebir Mahallesi Muhtarı Orhan Çakmak, çözümü bir güvenlik bandı çekerek yapının bulunduğu sokağı yaya geçişlerine kapatmakta buldu. Muhtar Çakmak'ın geçici çözümü kısa vadede olası kazaların önüne geçse de mahalle sakinleri kalıcı bir çözüm istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.