Deprem uzmanları o kenti uyardı!

Deprem uzmanları o kenti uyardı!
6 Şubat depremlerinin yıldönümü yaklaşırken Türkiye’nin birçok yerinde depremler olmaya devam ediyor. Dört bilim insanı, ilk kez bir il hakkında uzlaştı ve ortak uyarıda bulundu.

TİGRİS HABER - Dört deprem uzmanı ilk kez aynı fikirde buluşarak, belirli bir ildeki yetkililere ve vatandaşlara ciddi bir uyarı yaptı. Türkiye'nin birçok bölgesinde depremler devam ederken, bu dört bilim insanı Hakkari için ortak bir uyarıda bulundu.

Deprem tahminleri ve açıklamalarıyla tanınan Ahmet Övgün Ercan, Okan Tüysüz, Naci Görürve Doğan Perinçek, Hakkari'de büyük bir deprem olabileceği konusunda uyardılar. Uzmanlar, Hakkari'de 7 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini belirttiler.

Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hakkari'de 7 büyüklüğünde bir deprem öngördüklerini ifade etti. Ercan, "Ben ve diğer üç deprem bilimci, Hakkari'de yaklaşık 7 büyüklüğünde bir deprem olacağı konusunda hemfikiriz: Yerfizikçi Prof. Dr. Övgün Ercan ile yerbilimciler Prof. Dr. Okan Tüysüz, Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Doğan Perinçek. Hakkari'de kentsel dönüşüm öncelikli hale getirilmeli" dedi

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.