Demirtaş'ı ziyaret eden Özgür Özel'den ilk açıklama; ‘Toplumsal barışı birlikte sağlayacağız’

Demirtaş'ı ziyaret eden Özgür Özel'den ilk açıklama; ‘Toplumsal barışı birlikte sağlayacağız’
CHP lideri Özgür Özel Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Özgür Özel, görüşmenin ardından Demirtaş ve Mızraklı ile konuştukları konulardan, Fetullah Gülen'in ölümüne dair birçok açıklama yaptı.

Özgür Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

TİGRİS HABER - Demirtaş ve Mızraklı ile görüştük. Öncelikle böyle bir görüşmeye yapmanın utancı içindeyim. Demirtaş Meclis'te milletvekiliyken, evlerine baskınlar yaptırıp, birçok milletvekilinin götürüldüğü bir operasyonla buraya konuldular. Demirtaş seçilmiş bir vekildi. Selçuk Mızraklı, çok yüksek bir oyla kazandı. Mızraklı'yı önce görevden aldılar. Sonra kaçmasın diye tutukladılar. Böyle bir görüşme yapmak bizler açısından utanç verici. Utancın kaynağının kimle olduğunuz milletimiz biliyor.

-Çok utanç verici ziyaretler yapmak zorunda kalıyoruz. Nasıl 100 yıl önce sonu çok güzel olmuştu. Genç bir Cumhuriyet kurulmuştu. Yine sonu muhteşem olacak. Eksiklerimizi her birlikte tamamlayacağız.

-Bu ziyaret siyasi anlamı olan bir ziyarettir. Bugün Selahattin Demirtaş ile görüşmeden 6 ilde olmanın bir anlamı olmazdı. Türkiye bir sorunu aşacaksa, silahlar bırakılacaksa bunun adımı atılacaksa tüm aktörler kıymetlidir. Demirtaş gibi bir aktörün adının altı da kalın kalın çizilmelidir.

-Kimse kimseyi engellememeli. Siyasi çıkarlar üzerinden hesap yapılmamalı. Çok kolay bir muhalefet imkanı varken Bahçeli'nin bize ve DEM'e söyledikleri yerine uzatılan el doğrudur demeye devam ediyoruz. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Samimiyet çağrısı yapıyoruz.

-Bir haftafa 6 ili ziyaret edeceğiz. Meselenin özü şu, kimse partisinin çıkarı için bir şeyler yapmaya kalkmasın. Kimse kimseyle alay etmesin. Aklını hafife almasın.

-Demirtaş ile memleketin tüm sorunlarını müzakere ettik. Toplumsal barışın olması için barışın kadın ve çocuk haklarından başlaması konusunda mütabakata vardık.

-Mütabakat olduğumuz konulardan biri TBMM'nin önemiydi. Önemini vurgulamaya devam edeceğiz. Demirtaş ve Mızraklı ile iletişim halinde olmamız her anda iletişim halinde olmaya devam edeceğiz. Yoğun ilgi için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde neleri konuşacağımızı bilmiyorum. Ama Demirtaş'ın adının altını çizmeye devam edeceğim.

-Bütün Türkiye için gerekli olan bütün adımların atılmasını istiyoruz. Tarih önünde pozisyonumuzla herkesin gurur suyacağı bir yerde olacağız.

-Önümüzdeki günlerde adı süreç olur, yeni anayasa olabilir bir sis şeklide ekonomik krizin görmezden gelindiği, esas sorunların görülmezden gelinmesine müsaade etmeyeceğiz.

GÜLEN’İN ÖLÜMÜ

-Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya veballe gidiyorlarsa en çok veballe giden kişi Gülen'dir. Gittiği yerde hesabını verir. O gidince bir şey bitiyor diye kimse bir şeyler bitiyor diye düşünmesin. Koca bir para miktarı bıraktı. Devletin silahını kendi silahı yapmış birinden bahsediyoruz. Bunun dışında onun için söyleyeceğim her cümle bir israf.

YENİ DOĞAN ÇETESİ

-Konu ortaya çıktığında ben Alanya'daydım. Toplumun CHP'den bir eksiklik gördüğü yok. FETÖ'nün trol hesapları karşımızda. CHP'nin birinci parti olmasından rahatsız olanlar 'CHP ne yaptı' diyor. Önüne naylon çekmekle olmaz. Gelin bu hastaneleri kamulaştıralım. Hizmetin devamlılığı için başhekimlerini atayalım. Görsünler başlarına geleni, hepsine ibret olsun. (Halk TV)

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum