DBP Eş Genel Başkanı Uçar: Kayyım AKP'nin yıkımına neden olacak

DBP Eş Genel Başkanı Uçar: Kayyım AKP'nin yıkımına neden olacak
Diyarbakır'da kayıma karşı bugün yapılan yürüyüş sonrası konuşan DBP Eş Genel Başkanı vÇiğdem Kılıçgün Uçar, kayyım uygulamalarına yönelik başlattıkları mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Kayyım uygulaması, AKP’nin yıkımına neden olacak" dedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi önünde halka hitaben bir konuşma yapan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, halkın iradesine sahip çıkacaklarını belirterek, "Diyarbakır’da bütün halkımızla beraber 2016 yılından bugüne kayyımla yol almaya çalışan ama 31 Mart seçimlerinde çürümüşlüğü ayan beyan açığa çıkan bu kayyım uygulamasına karşı en güçlü cevap verdiğimiz yerlerden birindeyiz. Hiçbir şey eskisi olmayacak. Hakkari’de atanan kayyımın devamı gelmeyecek. Ne Akşaner, ne Bahçeli tek yol demokrasidir o da Kürtlerin mücadelesidir. Onları buraya davet ediyoruz. Kayyım meselesine yeniden oturup, düşünsünler. Kayyım demek, AKP’nin yıkımı, bitmesi demektir. Eğer gitmek istiyorsa, saygı duyacağız, direnişimizi daha da büyüteceğiz. Ne adaletsizliğinizle, ne savaş politikanıza, ne uyguladığınız tecride, ne de kayyım politikasına boyun eğmeyen bir Kürt iradesi var. Ne halkımızın iradesinin gasp edilmesini izin vereceğiz, ne de onların bu yolda yeni ittifaklar kurmalarına izin vereceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık grup, Kürtçe ve Türkçe söylenen türküler eşliğinde halay çekti ve daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum