“Çocuklarımızın geleceğine yapılan bir ihanettir”

“Çocuklarımızın geleceğine yapılan bir ihanettir”
Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, okullardaki temizlik sorununa dikkat çekmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Eş şkan Serhat Kılıç, çocukların sağlığı ve hijyenin ihmal edildiğini vurgulayarak, kalıcı çözümler talep etti.

TİGRİS HABER - Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, tasarruf tedbirlerinin ardından yeni eğitim-öğretim döneminde personel ve ödenek yetersizliğinden kaynaklı okullarda yaşanan temizlik sorununa dikkat çekmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim-Sen adına açıklamayı 2 No'lu Şube Eş Başkanı Serhat Kılıç okudu. Kılıç, yeni dönemde çocukların sağlığına yönelik ciddi tehditler bulunduğunu belirterek, bu durumun "çocuklarımızın geleceğine yapılan bir ihanet" olduğunu ifade etti.
Kılıç, İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde okullardaki temizlik hizmetlerine yönelik yapılan tasarrufların, hijyen ve temizlik alanındaki ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı. Kılıç, haftada sadece üç gün çalışacak yardımcı hizmet personellerinin asgari ücretin altında bir ücretle görevlendirildiğine dikkat çekerek, mevcut şartlarda bu işi yapabilecek insanın bulunmasının mümkün olmayacağını vurguladı.

“Okullarda temizlik; lüks değil, zorunluluktur"

Eğitim sisteminin geçici ve güvencesiz çözümlerle oyalandığını ve bu durumun, çocukların sağlığı ile geleceği açısından kabul edilemez olduğunu ifade eden Kılıç, "Okullarda temizlik bir lüks değil, zorunluluktur! Bir çocuğun sağlıklı bir ortamda eğitim alması, en temel insan haklarından biridir" dedi.hijyen eksikliği nedeniyle oluşabilecek salgın hastalıkların ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Velilere seslendi

Velilere de seslenen Kılıç, çocukların sağlığını ve eğitim hakkını korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu, bu konuda sessiz kalmamaları gerektiğini vurguladı. Kılıç, Okullarda hijyenin sağlanması, temiz içme suyu ve her çocuğa bir öğün yemek sağlanmasının öğrencilerin en temel hakları olduğunun altını çizdi.

"Eğitim bütçesinden tasarruf yapmak hangi akla sığar?"

Kılıç, "Eğitim bütçesinden tasarruf yapılması hangi akla sığar?" diyerek, devletin asli görevinin eğitime ve çocukların geleceğine yatırım yapmak olduğunu ifade etti. Saray harcamaları ve büyük şirketlere sağlanan vergi afları ile eğitim bütçesinin daraltılmasının adaletsizliğine dikkat çekti.

Kılıç, son olarak her çocuğun hijyenik koşullarda eğitim alması için kadrolu ve güvenceli temizlik personeli istihdam edilmesini talep ederek, ayrıca, her öğrenciye bir öğün yemek ve temiz içme suyu sağlanmasının, kamusal eğitimin bir parçası olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Kılıç, velileri ve eğitimcileri, çocukların sağlığı ve eğitim hakkı için birlikte mücadele etmeye davet etti. Kılıç, Bu mücadelenin, sadece öğretmenlerin değil, tüm toplumun ortak mücadelesi olduğunu belirtti.

"Kalıcı politikalarla eğitimi koruyalım"
Açıklamanın sonunda, "Geleceğimizi ellerine teslim ettiğimiz çocuklarımızın haklarını birlikte savunmalıyız. Eğitime bütçe, okullara ödenek talebimizi daha güçlü bir şekilde haykırmalıyız. Geçici çözümlerle değil, kalıcı politikalarla eğitimi koruyalım!" ifadelerini kullanarak, bu konuda herkesin duyarlılığını artırmaya çağırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.