CHP’li Özel: Atatürk’ün Diyarbakır’da kaldığı köşk 5 yıldır neden kapalı?
TİGRİS HABER- Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yıl dönümünde, tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da düzenlenen törenle anıldı. Törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu ile 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Restorasyon çalışmaları neden uzun sürüyor?
Tören sonrası gazi köşkünde yürütülen restorasyon çalışmalarıyla ilgili gazetemize konuşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, “Bildiğiniz gibi bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. Ölüm yıl dönümüydü. Ülke olarak bugün atamızı andık. Bu vesileyle yaklaşık 5 yıldır Gazi Köşkü’nde yürütülen restorasyon çalışmalarıyla alakalı görüşlerimi iletmek istiyorum. Bir restorasyonun neden 5 yıldır bitmediğini hala anlamış değilim. Bildiğiniz gibi Gazi Köşkü hem kent turizmi açısından hem de kentin sembol yapılarının bulunduğu bir yer. Aynı zamanda Atatürk’ün Diyarbakır’a geldiği zaman kaldığı evde bulunuyor. Ancak uzun süredir devam eden bakım onarım çalışmaları bir türlü bitmek bilmedi. Ben buradan yetkililere şunu sormak istiyorum, neden Atatürk’ün evi 5 yıldır bitmiyor?. Bu restorasyon çalışmaları neden bu kadar uzun sürüyor?. İlgili kurumlar acaba bilerek mi bu işi geciktiriyor.? İlgili kurumlardan buradaki çalışmaların biran önce hızlandırmasını ve bitirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Atatürk’e hediye edilmişti
Mardin kapısının dışında Dicle Köprüsü’nün batı yamacında bulunan Gazi Köşkü 15. yüzyıldan kalma yapı, Akkoyunlu Devleti eseri olarak bilinir. I. Dünya Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’da Kolordu Komutanı iken karargah olarak kullandığı köşk, 1937 yılında Diyarbakır Belediyesi tarafından satın alınarak Atatürk’e armağan edilmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.