CHP'den Hevsel direnişine destek çağrısı

CHP'den Hevsel direnişine destek çağrısı
CHP Diyarbakır İl Teşkilatı, Hevsel Bahçeleri'nde devam eden nöbet eylemini ziyaret ederek, "Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, hangi kesimden ve inançtan olursa olsun bu onurlu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

DİYARBAKIR - CHP Diyarbakır İl Teşkilatı, Hevsel Bahçeleri'nde yapılacak olan plan değişikliği ve ağaç katliamlarına ilişkin gençler tarafından başlatılan ve 5'inci gününe giren nöbet eylemini ziyaret etti. Ziyarete, CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Ay, Kayapınar Belediye Başkan Adayı Ayşe Yerkovan ve Bağlar Belediye Başkan Adayı İkram Yar'ın yanı sıra çok sayıda il yöneticisi katıldı. Ziyarette konuşan CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Ay, Hevsel Bahçeleri'ni Musa Anter'in aşkına sahip çıktığı gibi doğanın sahiplenmesi gerektiğini söyleyerek, Hevsel Bahçeleri'ni rant kapısına dönüştürmek isteyenlerin insanlık onurundan uzaklaştıklarını söyledi.

Hevsel Bahçeleri'nin hiç kimsenin malı olmadığını belirten Ay, "Doğmamış çocuklarımızın buradaki her ağaçta, her çiçekte hakkı olduğunu unutmayın" dedi. Gerçekleştirilen doğa kırımına karşı CHP olarak mücadele edeceklerini söyleyen Ay, Gezi direnişinin yanında durdukları gibi Hevsel Bahçeleri için verilen direnişin yanında aynı şekilde duracaklarını kaydetti. Ay, birilerinin cebi, kasası ve ayakkabı kutusunu dolduracak diye doğalarının tahrip edilmesine ve kentlerin beton yığınlarına boğulmasına asla müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Ay, "Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, hangi kesimden ve inançtan olursa olsun bu onurlu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz" diye belirtti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.