Çermik’te "Neden Aşı Yaptırmalısınız?" Semineri

Çermik’te "Neden Aşı Yaptırmalısınız?" Semineri
Diyarbakır’ın Çermik İlçe Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası kapsamında öğretmenlere yönelik "Neden Aşı Yaptırmalısınız?" ve "Aile Hekimliği Çekirdek Yeterlilikleri" başlıklı bir seminer düzenledi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’ın Çermik İlçe Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası kapsamında öğretmenlere yönelik "Neden Aşı Yaptırmalısınız?" ve "Aile Hekimliği Çekirdek Yeterlilikleri" konulu seminer düzenledi. Seminere, İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. İbrahim Halil Yaman ve Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Nagihan Çelik katıldı.

whatsapp-image-2024-09-05-at-12-27-39.jpegSeminerde konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yaman, bağışıklamanın aşı ile önlenebilir hastalıklar ve ölümlerin engellenmesi açısından en etkili toplum sağlığı müdahaleleri arasında yer aldığını vurguladı. Aşıların hastalıkları önlediğini ve hayat kurtardığını belirterek, rutin aşıların güvenli olduğunu, uzun yıllar süren testlerle geliştirildiklerini ve Hastalık Kontrol ve Önleme kurumları tarafından sürekli izlendiğini ifade etti. Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Nagihan Çelik ise "Aile Hekimliği Çekirdek Yeterlilikleri" konulu bir sunum yaparak aile hekimliği alanındaki önemli yeterlilikler hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.