Brezilya'daki X ofisi kapatıldı!

Brezilya'daki X ofisi kapatıldı!
Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, Brezilya’daki ofisini "derhal" kapatma kararı aldığını duyurdu.

TİGRİS HABER - Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, Brezilya’daki ofisini "derhal" kapatma kararı aldığını duyurdu; kararın gerekçesi olarak, Yüksek Mahkeme Başkanı Alexandre de Moraes'ın sansür emirlerine uymadığı takdirde yasal temsilcilerini tutuklamakla tehdit etmesi gösterildi.

Sosyal medya platformu X, Brezilya’daki ofisini "derhal" kapatma kararı aldığını duyurdu. Kararın arkasında, Brezilya Yüksek Mahkeme Başkanı Alexandre de Moraes’ın, X’in ülkedeki yasal temsilcisini sansür emirlerine uymadığı takdirde "tutuklamakla tehdit etmesi" yatıyor.

X’in Küresel Hükümet İlişkilerinden sorumlu departmanından yapılan yazılı açıklamada, Moraes’in eylemlerinin "gizli bir emirle" gerçekleştirildiği belirtilerek, Brezilya’daki ofisin kapatılma nedenleri detaylandırıldı.

Moraes açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yüksek Mahkemeye yaptığımız sayısız başvurunun dikkate alınmamasına, Brezilya kamuoyunun bu emirler hakkında bilgilendirilmemesine ve Brezilyalı personelimizin platformumuzda içeriğin engellenip engellenmediği konusunda hiçbir sorumluluğu ya da kontrolü olmamasına rağmen, Moraes, hukuki sürece saygı göstermek yerine Brezilya'daki personelimizi tehdit etmeyi tercih etmiştir."

fdsfs.png

ELON MUSK'TAN AÇIKLAMA

X’in Brezilya’daki ofisinin kapatılması kararı, platformun Brezilya halkına hizmet vermeye devam edeceği bilgisini içeriyor. Ancak, X bu durumun sorumluğunu yalnızca Moraes’e yükleyerek, "demokratik yönetimle bağdaşmayan" bir tavır sergilendiğini savundu.

X’in sahibi Elon Musk, kararın zor bir adım olduğunu ancak Moraes’in "yasa dışı" gizli sansür taleplerini reddetmekten başka çarelerinin olmadığını belirtti. Musk, açıklamasında, "Alexandre de Moraes'in (yasa dışı) gizli sansürü ve özel bilgilerin devredilmesi taleplerini kabul etmiş olsaydık, eylemlerimizi utanç duymadan açıklamamızın bir yolu yoktu." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.