Bombalı tuzak, 3 şehit, 2 yaralı

Bombalı tuzak, 3 şehit, 2 yaralı
Diyarbakır’da polis özel harekat timlerini taşıyan zırhlı araca bombalı tuzak kuruldu. El yapımı bombanın patlatılması sonucu biri emniyet amiri 3 polis şehit olurken, 2 polis yaralandı.

Diyarbakır’da yaşanan olaylar için dış kuvvet olarak Silvan yolundan seyir halinde olan zırhlı polis araçlarının geçişi sırasında bomba patlatıldı. Örgütü mensupları Oğuzlar Köyü bölgesinde daha önce yol kenarına yerleştirdikleri el yapımı bombayı araçların geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlama sonrası zırhlı araç takla atarak orta refüje düştü. Konvoyda olan diğer polisler çevreyi ateş altına aldı.

Saldırı sonrası bölgeye 8 ambulans sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen 2’si olay yerinde toplam 3 özel harekat polisi şehit oldu.

Şehit olan polislerden A.K.’nun şube müdürü olduğu öğrenildi. Diğer şehitlerin isimleri ise M. N. ve N. Y. olduğu öğrenildi. Aynı saldırıda yaralanan M.U. ve H.A. isimli polislerin tedavileri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürüyor.

Patlama nedeniyle Diyarbakır-Silvan karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri ikinci bir bombaya karşı çevrede köpeklerle mayın araması yaptı. 

 

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.