Bismil’de Devlet Desteklemelerinde Usulsüzlük Operasyonu: 15 Kişi Tutuklandı

Bismil’de Devlet Desteklemelerinde Usulsüzlük Operasyonu: 15 Kişi Tutuklandı
Bismil’de Devlet Desteklemelerinde Usulsüzlük Operasyonu: 15 Kişi Tutuklandı

Foto: Arşiv

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, Maliye Hazinesine ait tarım arazileriyle ilgili sahte kira sözleşmeleri düzenleyerek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden devlet desteklemelerinden usulsüz yararlandıkları tespit edilen şüphelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

190 Şüpheli Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 2021-2023 yıllarında sahte kira sözleşmeleriyle ÇKS kaydı yaptırarak haksız kazanç elde eden 176 kişi ile Bismil İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görev yapan 1 müdür ve 13 memur olmak üzere toplam 190 şüpheli tespit edildi.

6 İlde Eş Zamanlı Operasyon

10 Mart 2025 tarihinde Diyarbakır (181), Batman (3), Mardin (2), İstanbul (2), Şanlıurfa (1) ve Yalova (1) olmak üzere toplam 190 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında:

161 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı,

75 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı,

6’sı memur olmak üzere 15 kişi tutuklandı,

35 şüpheli ise halen aranıyor.


Şüpheliler hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" (TCK 220), "Rüşvet", "Nitelikli Dolandırıcılık", "Resmi Belgede Sahtecilik" ve "Görevi Kötüye Kullanma" suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.