VİDEO - Tanrıklulu, İmamoğlu’nun Diyarbakır gezisini değerlendirdi; ‘Önemli mesajlar verecek’

VİDEO - Tanrıklulu, İmamoğlu’nun Diyarbakır gezisini değerlendirdi;  ‘Önemli mesajlar verecek’
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Sezgin Tanrıkulu, Ekrem İmamoğlu’nun Pazar günü gerçekleştireceği buluşma öncesi gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Naci SAPAN

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi’nin 23 Mart’ta gerçekleştireceği ön seçimin, Türkiye’de bir ilk olduğuna vurgu yapan Tanrıkulu, “İlk defa bir siyasi parti kendi Cumhurbaşkanı adayını ön seçimle belirleyecek” dedi.

sezgin-tanrikulu-3.jpeg“Tek aday varsa niye ön seçim?”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olmasına rağmen neden ön seçim yapıldığına yönelik eleştirilere de yanıt veren Tanrıkulu, “Mesele şu; iktidarın kurumsal olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne, belediyelerimize ve Ekrem İmamoğlu’nun şahsına, diplomasına, yakın çevresine kadar başlattığı bir yargı tacizi var, büyük baskı var. Dolayısıyla iktidarın bu hukuk dışı uygulamalarına karşı çıkmak lazım. İlk karşı çıkacaklar da CHP üyeleridir. O nedenle bu sadece bir ön seçim değil. Aynı zamanda bizim üyelerimizin, seçmenlerimizin ve gerçekten de bu zulme karşı çıkacak bütün çevrelerin bir dayanışma ortaya koyulması lazım” ifadeleriyle yerel seçimlerde CHP’nin ortaya koyduğu “Türkiye İttifakı” politikasına uygun bir sürece işaret etti.

“23 Mart Demokrasi şöleni olacak”

Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek olan CHP’nin, 23 Mart’ta gerçekleştireceği ön seçimin sadece parti üyeleriyle alakalı olmadığını, seçmenlerini ve muhalefetin her kesimini yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Tanrıkulu, “Seçmenlerimizin de, bu zulme karşı çıkan bütün çevrelerin de bir dayanışma göstermesi lazım. 23 Mart’ın Türkiye’de bir demokrasi şölenine dönüşmesi lazım. Ekrem Bey de bu çerçevede Pazar günü Diyarbakır'da olacak. Örgütümüzle, üyelerimizle, seçmenlerimizle ve dayanışma göstermek isteyen Diyarbakırlılarla buluşacak” ifadeleriyle her kesimden insana demokrasi çağrısı yaptı.

sezgin-tanrikulu-1.jpeg

“Diyarbakır’ın İmamoğlu’na dayanışma gösterme zamanı”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019’dan bu yana özellikle İstanbul’da, Diyarbakır’dan ve bölgeden birçok yurttaşla dayanışma gösterdiğini, onlara hizmet ettiğini söyleyen Tanrıkulu, şimdi dayanışma gösterme sırasının Diyarbakır’da olduğunu vurguladı. 12 Mart Pazar günü gerçekleşecek buluşmayı hatırlatan Tanrıkulu, Diyarbakırlılara seslenerek “Diyarbakır’da Ekrem İmamoğlu'na dayanışma gösterme zamanı” dedi.

“İktidarı ikaz etmek için buluşalım”

Diyarbakır’ın her daim siyasi liderler için önemli bir durak ve Türkiye’ye mesaj verme durağı olduğunu ifade eden Tanrıkulu, “Ekrem Bey Diyarbakır'da önemli mesaj verecek. O mesajı da hep beraber dinleyeceğiz. İktidarı durdurmak lazım. Bu hukuk dışı uygulamaları konusunda durdurmak lazım. İkaz etmek lazım. Bu ön seçim aynı zamanda bunun için bir başlangıç olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.