Bismil’de aşure etkinliğine yoğun ilgi

Bismil’de aşure etkinliğine yoğun ilgi
Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde, Muharrem ayı dolaysıyla Bismil Belediyesi ve Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından ortaklaşa aşure etkinliği düzenledi.

TİGRİS HABER - Bismil Kent Meydanında düzenlenen Etkinliğine Bismil Belediye Eş Başkanları Mizgin Ekin, Güven Tanrıkulu, Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Ayfer Artan, DBP eş genel Başkan Yardımcısı Faruk Atlı, DBP Kadın Meclis Sözcüsü Berivan Bahçeci, DBP MYK üyesi Narin Gezgör, Ayşe Çelikbilek, Bismil DBP,DEM, İlçe Eş başkanları ve yöneticileri, Belediye meclis üyelerin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.

bismil-asure-etkinligi-1.jpeg

“Hak ile batılın, doğru ile eğrinin, mazlum ile zalimin kavgasıdır Kerbela” yazılı pankartın asıldığı aşure etkinliğinde açılış konuşması yapan Bismil Belediye Eş başkanı Mizgin Ekin, herkesi Muharrem ve aşure ayının bereketiyle selamladı.

Ekin, şöyle dedi:

“Zulme biat etmeyen Hz Hüseyin ve yoldaşları anısını kaynattığımız lokmaları pay etmek için buradayız. Bu nedenle öncelikle hakikatte, hakta ısrar eden ve tüm mazlumların yoldaşı olan Hz Hüseyin ve 72 yoldaşını saygıyla anıyoruz. Değerli canlar bu vesileyle çok dilli ve çok inançlı belediyecilik anlayışıyla Dersim’de, Sivas’ta Çorum’da, Maraş’ta dayatılmak istenen tek renkliliğe karşı Kerbelada sergilenen hakikat direnişiyle mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum”

bismil-asure-etkinligi-2.jpeg

Tanrıkulu: Her zaman mazlumların yanında yer alacağız

Bismil Belediye Eşbaşkanı Güven Tanrıkulu ise, her dönemin yezitleri olduğu gibi, mazlumlarında Hüseyinleri olduğunu söyledi. Hasan ve Hüseyin’in şahsında ezilenlerin yanında mücadele eden herkesi selamlayan Tanrıkulu, zulme karşı her zaman ezilenlerin yanında olacaklarını söyledi.

“Bismil’de ilk kez aşure etkinliği düzenlendi”

Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Ayfer Artan da, geleneksel olarak 21 Temmuz Pazar günü saat 18’de Diyarbakır Cem evinde düzenlenecek aşure etkinliğine herkesi davet ederek, Bismil’de ilk kez düzenlenen aşure etkinliği için Bismil Belediyesine teşekkür etti. Bismil İlçesinin Alevi toplumu için önemine değinen Artan, “ geçmiş dönemde Bismil Alevi toplumu için önemli bir potansiyele sahipti. Ancak mevcut sistemin asimilasyon politikaları sonucu Aleviler bu ilçede azalsa da, gerek Bismil merkez ve köylerde hatırı sayılır derecede aleviler yaşamaktadır. Bu nedenle farkındalığımızın zenginlik olduğu bir arada eşit, özgür bir şekilde yaşamanın esas alınması düşüncesiyle Bismil belediyesinin bu anlamda düzenlediği bizler açısından son derece önemlidir” dedi.

Aşure dağıtıldı

Ardından Bismil Cem Evi adına burada konuşan Cemal Öztürk, Kerbelanın anlam ve önemine değinerek, kerbelada hasan ve hüseyin’i katledenleri değil, onları katleden zihniyetin sorgulanması gerektiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Semah Alevi inancına ait vazgeçilmez bir parçası olan semah ekibin sahne almasının ardından gelen konuklara aşure ikram edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum