Bin 200 nüfuslu mahallenin içme suyu için çalışma başlatıldı

Bin 200 nüfuslu mahallenin içme suyu için çalışma başlatıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesine bağlı bin 200 nüfuslu Narlıca Mahallesinin içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde modern bir altyapı sistemi kurmak ve kaliteli içme suyu sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda projeler yürüten DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesi Narlıca Mahallesinde 200 hanede yaşayan yaklaşık bin 200 yurttaşın uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu çözmek için harekete geçti.

Bin 200 metre servis yolu açıldı

DİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Narlıca Mahallesinin içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla Akdoruk dere kaynağında içme suyu hattı döşemek için bin 200 metre servis yolu açtı.

Servis yolunun tamamlanmasının ardından iş makinaları yardımıyla 700 metre içme suyu hattı döşemek için çalışma başlatıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla beraber mahalle sakinleri 24 saat kesintisiz sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşacak.

Mahalledeki yurttaşlar bilgilendirildi

DİSKİ Genel Müdürlüğü Kulp İlçe Şube Müdürlüğü ekipleri, Narlıca Mahallesinde yurttaşlarla bir araya gelerek, abonelendirme çalışmaları ve suyun amaç dışı kullanımının önüne geçmek konusunda bilgilendirme yaptı. (DBB Basın)

Kaynak:Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.