Bilim İnsanları Uyardı: Bu sebepler kanser riskinizi ikiye katlayabilir!

Bilim İnsanları Uyardı: Bu sebepler kanser riskinizi ikiye katlayabilir!
Yıllardır sigara içmek, aşırı alkol tüketimi ve sağlıksız beslenme gibi faktörlerin kansere yol açtığı biliniyor. Ancak, son araştırmalar, tek bir travmatik olayın bile vücudun savunma sistemini zayıflatarak tümörlerin oluşmasına sebep olabiliyor

Travmatik Olaylar ve Kanser Riski

TİGRİS HABER - Yapılan araştırmalara göre, acı bir boşanma, aileden birinin ölümü veya ciddi bir yaralanma gibi travmatik olaylar, birey üzerinde kalıcı bir etki yaratabilir. Bu durum, yaşam boyu stres seviyelerini ve strese verilen tepkileri olumsuz etkileyerek kanser riskini artırabilir.

2019 yılında yapılan bir araştırmada, 54.000'den fazla kadın incelendi ve travmatik bir olay yaşayan kadınların, travmatize olmayan kadınlara göre yumurtalık kanseri geliştirme risklerinin iki kat daha fazla olduğu bulundu. 2022 yılında yapılan başka bir araştırma ise, baş, boyun ve pankreas kanseri teşhisi konulan hastaların çoğunun, kanser teşhisinden önceki beş yıl içinde büyük ve stresli bir olay yaşadığını gösterdi.

Stres ve Kalp Hastalığı

Dr. Andrea Lynne Roberts, "PTSD'ye veya yaşam boyu süren duygusal sorunlara yol açan stresli olayların sağlığınızı etkileyebileceği ve çeşitli tıbbi rahatsızlıklar geliştirme olasılığınızı artırabileceği doğrudur. Örneğin, stres ve kalp hastalığı arasındaki bağlantı, kanserle olan bağlantıdan çok daha güçlüdür. Eğer yüksek stres seviyeniz varsa, kanserden endişe duymamalısınız" dedi.

Stresin Vücut Üzerindeki Etkileri

MD Anderson'daki Bütünsel Tıp Programı Direktörü Dr. Lorenzo Cohen, stresin vücudun sistemleri üzerinde derin bir etki yaratabileceğini belirtti. Dr. Cohen'e göre, stres, vücudu kansere ve diğer hastalıklara karşı daha savunmasız hale getiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.