Başkan Süer: Memur ve memur emekli maaş artışları enflasyonun altında kaldı

Başkan Süer: Memur ve memur emekli maaş artışları enflasyonun altında kaldı
Türk Büro Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Süer, “Memur ve memur emekli maaş artışları enflasyonun altında kaldı” dedi.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - Türk Büro Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Süer, memur ve memur emekli maaş artışları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
Başkan Süer açıklamasında, şunları söyledi:
“Yılın ikinci yarısı için memur ve memur emekli maaşlarına %19.31 oranında artış yapılacaktır. Bu oranın yüzde 10' luk kısmı 7. Dönem Toplu Sözleşme Hakem Kurulu kararında yılın ikinci yarısı için yapılacak artış oranı olup, %9,31 ise enflasyon farkıdır. Enflasyon farkı sıfır zam demektir. Bu nedenle; memur ve memur emeklilerine yapılan gerçek zam oranı %10 tutarındadır. 7.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sürecindeki Merkez Bankası 2024 yılı enflasyon tahminini önce %33 olarak açıklanmış, daha sonra %38 olarak revize edilmiştir. 7. Dönem Toplu Sözleşme süresince hakem heyetindeki kamu tarafının sayısal çoğunluğu ile ilk defa memur maaş artış hedeflenen enflasyon olan %38 oranının altında, %25 (15+10) olarak uygulanmıştır. Bu oran hedeflenen enflasyon rakamlarının gerisinde kalmıştır. Emekli maaşlarının gündemde olduğu bugünlerde; memur emekli maaşlarının da yeniden ele alınması, ilave ek ödeme tutarının, mutlaka memur emekli maaşına ilave edilmesi; bu konuda yaratılan adaletsizliğin giderilmesi ve Cumhurbaşkanımızın bu konudaki irade ve beyanlarının hayata geçirilmesi anlamına gelecektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum