Bakan Koca: Diyarbakır’a bin yataklı şehir hastanesi yapılacak

Bakan Koca: Diyarbakır’a bin yataklı şehir hastanesi yapılacak
Diyarbakır’da konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “1000 yataklı şehir hastanesi için arsa yeri belirlendi, proje ihalesini bu ay içinde yapıyoruz” müjdesi verdi.

TİGRİS HABER- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün vaka artışında ilk 5’de bulunan Diyarbakır’a gelerek, 6 ilin sağlık müdürü ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Diyarbakır şehir hastanesi için ihalenin bu ay yapılacağı müjdesini verdi.

Diyarbakır’a bin yataklı şehir hastanesi yapılacak

Bakan Koca şunları söyledi, “6 şehre hastane yapacağız. Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin. En yüksek standartta en ileri teknolojinin kullanıldığı merkezler olarak hedefliyoruz. Yatak kapasiteleri ile nitelikli personelle şehir hastanelerinin ne kadar önemli ve kritik yatırımlar olduğu salgın döneminde bir kez daha anlaşılmış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın hayalim dediği projeleri hayata geçirmek ve halkla buluşturmak bizim görevimiz. Şanlıurfa şehir hastanemizin inşaatına en kısa sürede başlıyoruz. Diyarbakır 1000 yataklı şehir hastanesi için arsa yeri belirlendi, proje ihalesini bu ay içinde yapıyoruz. Şırnak'ta 500 yataklı devlet hastanesi, Şırnak-Cizre arasında bir arazi tahsis edildi, projelerin tamamlanmasından sonra bu yıl yapım ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi.

3 ile şehir , 3 ile devlet hastanesi

Bölge illerinde de hastanelerin yapılacağını belirten Bakan Koca, “Batman'da 500 yataklı devlet hastanesi için arsa tahsis işlemleri yapıldı. Siirt'te ise 500 yataklı hastanenin arsa tahsis işlemleri devam ediyor. 750 yataklı Mardin şehir hastanemizi ise 2020 yılı yatırım programına alacağız. Bu yatırımlarımızın genel bütçeden karşılanarak yapılacağını özellikle belirtmek istiyorum. Bu önemli adımların tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 6 ilimizde 3 ilimizin hastaneleri şehir hastanesi diğer 3 ilimizde 500 yataklı devlet hastanesi yapılıyor olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum