Asker HES'e karşı kampı engelledi

Asker HES'e karşı kampı engelledi
Mezopotamya Ekoloji Hareketi'nin 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Kürdistan'da yapılan HES'leri protesto etmek ve HES'lerin yarattığı tahribatlara dikkat çekmek

DİYARBAKIR -  amacıyla Pasur Çayı kenarında yapmayı planladığı bir günlük kamp, askerlerce engellendi.


Mezopotamya Ekoloji Hareketi'nin 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Kürdistan'da yapılan HES'leri protesto etmek ve HES'lerin yarattığı tahribatlara dikkat çekmek amacıyla Pasur Çayı kenarında yapmayı planladığı bir günlük kamp etkinliği askerlerce engellendi. Diyarbakır'ın Pasur ilçesine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta faaliyet gösteren Pasur HES1'e yakın bir alanda Pasur Çayı kenarında kamp kurmak isteyen Mezopotamya Ekoloji Hareketi aktivistleri, Kulp ilçesi çıkışında bulunan köprü üzerinde asker engeli ile karşılaştı. Askerlerin kurulması planlanan kampa izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine durumu protesto eden yüzlerce kişi, HES 1'e doğru yürüyüşe geçti. HDP ve DBP Kulp ilçe eş başkanlarının da destek verdiği yürüyüşte, "Tarihimize, kültürümüze ve doğamıza sahip çıkıyoruz" ve "HES'lere ve güvenlik barajlarına geçit yok" yazılı pankart açılırken, sık sık "HES, HES êdî bes", "Ava xwe, axa xwe xwedi derkeve" sloganları atıldı.

Yaklaşık 3 kilometre devam eden yürüyüş, askerlerin HES 1 yakınında yolu kapatması üzerine Pasur Çayı kenarında yapılan basın açıklaması ile sona erdi. Kürtçe ve Türkçe yapılan basın açıklamasının Kürtçesini HDP Kulp İlçe Eş Başkanı Abidin Karaman, Türkçesini ise Mezopotamya Ekoloji Hareketi Aktivisti Çilem Akkaya okudu.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.