17 yeni okulda eğitim başladı

17 yeni okulda eğitim başladı
Diyarbakır’da 2024-2025 eğitim öğretim yılında yapımını tamamlanan 17 yeni okulda eğitim başladı. 280 derslikli bu okullar arasında anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liseler bulunurken, yapım aşamasındaki 55 okulun da tamamlanması bekleniyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi
TİGRİS HABER -
Milli Eğitim Bakanlığı’nca Diyarbakır’da yaptırılan 17 Okul, 9 Eylül’de start verilen 2024-2025 eğitim öğretim yılında eğitime açıldı. Açılan bu okulların toplamda 280 derslik kapasitesine sahip olduğu bildirildi. Açılan okullar arasında, 3 anaokulu 24 derslik, 5 ilkokul 100 derslik, 6 ortaokul 100 derslik ve 2 lise 56 derslik olacak.
EĞİTİMİN ALT YAPISI GÜÇLENDİRİLİYOR
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, açılan bu yeni okulların Diyarbakır’daki eğitim altyapısını güçlendirmeyi ve öğrenci sayısındaki artışı karşılamayı hedeflendiğine işaret ederek, “Kentimizin eğitim kapasitesinin artırılması amacıyla yapımı devam eden 55 okulumuz bulunuyor. Bu okullarımızın inşaatlarının tamamlanmasıyla birlikte, Diyarbakır’ın eğitim altyapısı daha da güçlenmesini bekliyoruz. Ayrıca bu okullar ile birlikte kalabalık sınıfların sona erdirilmesi ve eğitimdeki fiziki altyapı eksikliklerin çözümüne önemli bir katkı sağlayacaktır” dediler.
17 OKUL, 280 DERSLİK
Yeni açılan okulların detayları ise şu şekilde:
Anaokulları: 3 okul, toplam 24 derslik
İlkokullar: 5 okul, toplam 100 derslik
Ortaokullar: 6 okul, toplam 100 derslik
Liseler: 2 okul, toplam 56 derslik

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum