10.Fırat Romatoloji Diyarbakır’da yapıldı

10.Fırat Romatoloji Diyarbakır’da yapıldı
Diyarbakır'da bu yıl 10. kez düzenlenen Fırat Romatoloji Sempozyumu, üç gün boyunca romatolojik hastalıkların ele alındığı kapsamlı bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 70 konuşmacının katıldığı sempozyuma, 220 sağlık profesyoneli iştirak etti.

Sait BAYRAM’ın Haberi

TİGRİS HABER - Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Lütfü Akyol'un sempozyumun amacının, romatolojik hastalıklar konusunda farkındalık yaratmak ve bilgileri güncel tutmak olduğunu belirtti. Akyol, "Romatolojik hastalıklar toplumda yaygın olmasına rağmen, tanılar sıkça geç konulmakta, bu da hastalarda sakatlık, organ fonksiyon bozukluğu ve ölüme neden olabilmektedir" dedi. Sempozyum, aile hekimleri, dahiliye uzmanları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, ortopedi, beyin cerrahisi gibi çeşitli branşlardan hekimlerin romatolojik hastalıklar konusundaki bilgi ve farkındalıklarını artırmayı hedefliyor.

firat-romatoloji-1.jpg

Toplantıda, Türkiye’nin alanında önde gelen hocalarından oluşan ekip, vakalar ve hastalıklar üzerinden güncel bilgiler ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Sempozyumun, Diyarbakır’da romatoloji hastalarının takibinin daha düzenli yapılmasına ve tanı almamış hastalara ulaşılmasına yardımcı olacağı vurgulandı.

firat-romatoloji-2.jpg

Doç. Dr. Akyol, sempozyumların sadece medikal açıdan değil, sosyokültürel ve şehir tanıtımı açısından da önemli faydalar sağladığını belirtti. Katılımcıların Diyarbakır’ın tarihi ve gastronomisini keşfetme fırsatı bulacakları ifade edildi. Ayrıca Akyol, Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca’nın da aralarında bulunduğu tüm hocalara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

firat-romatoloji-3.jpg

Sempozyumun, romatoloji alanındaki bilgi paylaşımını artırma ve hastalar için daha iyi sağlık hizmetleri sunma hedefine katkıda bulunması bekleniyor.NN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.