Diyarbakır'dan neden Avrupa ve dünya şampiyonları çıkmasın?

Diyarbakır'dan neden Avrupa ve dünya şampiyonları çıkmasın?
Diyarbakır Yüzme Antrenörü ve Yüzme İl Temsilcisi Adnan Yıldırım, kentteki yüzme sporunun geçmişi ve geleceğiyle ilgili Tigris Haber'e konuştu.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yüzme Antrenörü ve Yüzme İl Temsilcisi Adnan Yıldırım, kentteki yüzme sporunun geçmişi ve geleceğiyle ilgili Tigris Haber'e konuştu. Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Diyarbakır'da, 6 ila 12 yaş gurubundaki çocuk sayısının fazla olduğunu belirterek, "Bu alanda başarı gelmesini istiyorsak, tesislerin artması gerekir. Ailelerin çocuklarını yüzme sporuna yönlendirmesi gereki. Diyarbakır'dan neden bir Avrupa ve Dünya şampiyonu çıkmasın ki?" dedi.

On beş yılı aşkın süreden beri Diyarbakır yüzme sporuna hizmet eden ve çeşitli kademelerde yöneticilik de yapan Yüzme Antrenörü ve Yüzme İl Temsilcisi Adnan Yıldırım, yüzme sporunun Türkiye'deki yeri ve önemine değindi. Diyarbakır'da sulu alanların yokluğundan bahseden Yıldırım, yüzme branşında sporcu sayısının artması, beraberinde rekabeti ve başarıyı getireceğini belirterek, "Diyarbakır'da çocukların yüzebilecekleri bu kategoride eğitim görebilecekleri çok fazla tesis yok malesef. İl temsilciliği ve kulüplerimiz olarak elimiznden geleni yaparak, sporcularımıza sahip olmak noktasında, her türlü desteği veriyoruz. Bu sporda henüz yolun başındayız. Hedefimiz doğrultusunda bizim desteklerimiz yetersiz kalıyor. Başarının gelmesi için öncelikle tesis sayısının artması gerekir. Ardından da bu branştaki antrenör sayısının artması gerekir. Çocukların eğitim alanlarının gelişmeleri ve bu konuda seminerler verilmesi halinde daha iyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum" dedi.

Türkiye'nin en genç nüfusunun Diyarbakır'da bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, 6-12 yaş grubundaki çocukların çok iyi potansiyele sahip olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

"Genç nüfusa sahip bir şehirdeyiz. Bunların arasında 6-12 yaş grubu, eğitilebilir potansiyele sahiptir. Tesis ve eğitim alanlarının arttırılmasıyla birlikte buralarda yüzme eğitimini alacak ocukların da sayısını arttıracak. Yüzme sporundaki sayı artınca da, rekabet oluşacak ve finalde başarı kaçınılmaz olur. Diyarbakır'dan neden bir Avrupa yada Dünya şampiyonları çıkmasın ki? Son günlerde yüzme sporü ilginin arttığını görüyoruz. Bu da bizi çok sevindiriyor. Sporcularımızın başarıyı yakalayabilmesi için öncelikle milli takımlarda mücadele etmeleri ilk hedef olmalı. Antrenör ve yetkili olarak bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Yakın bir gelecekte, Diyarbakır'dan yüzme alanında büyük şampiyonlar yetişecektir. Buna inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.