Zerzevan Kalesi'nde meteor yağmuru

Zerzevan Kalesi'nde meteor yağmuru
Diyarbakır'ın tarihi Zerzevan Kalesi'ne giden yaklaşık 6 bin kişi, Çınar Kaymakamlığı'nın düzenlediği Meteor Yağmuru izleme etkinliğine katıldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde bulunan tarihi Zerzevan Kalesi'ne giden yaklaşık 6 bin kişi, meteor yağmurunu izleyerek keyifli bir akşam geçirdi.

zerzevan-meteor-yagmuru1.jpg

Çınar Kaymakamlığı, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, "Kaymakamımız Sayın Zikrullah Erdoğan, Zerzevan Kalesinde düzenlenen 'Meteor Yağmuru İzleme Etkinliğine' katıldı.

zerzevan-meteor-yagmuru2.jpg

Gözlem etkinliğine, Diyarbakır ve çevre illerinden gökyüzünü izlemek için gelen yaklaşık 6.000 kişi, bu heyecana ortak oldu.

zerzevan-meteor-yagmuru3.jpg

Kaymakamımız, tarihi 3.000 yıllık Zerzevan Kalesi’nin, Türkiye'nin en iyi gökyüzünün izlendiği noktalardan biri olduğunu ve gözlem etkinliğinin her yılın Ağustos ayında düzenleneceğini söyleyerek etkinliğe katılan vatandaşlarımıza teşekkür etti" ifadelerine yer verildi.

zerzevan-meteor-yagmuru4.jpg

Çınar Kaymakamlığı, x hesabından ayrıca yaklaşık 10 kare fotoğrafı da paylaşarak, gökyüzü meraklılarının beğenisine sundu.

zerzevan-meteor-yagmuru5.jpg

zerzevan-meteor-yagmuru6.jpg

zerzevan-meteor-yagmuru7.jpg

zerzevan-meteor-yagmuru8.jpg

zerzevan-meteor-yagmuru9.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.