Z kuşağının tercih ettiği meslek ve şirketler değişti!

Z kuşağının tercih ettiği meslek ve şirketler değişti!
National Society of High School Scholars'ın yaptığı son ankete göre, lise öğrencileri arasında en çok arzulanan işverenlerin listesi beklenmedik şekilde evriliyor.

TİGRİS HABER - Ankete katılan gençler arasında St. Jude Children’s Research Hospital, Mayo Clinic ve Health Care Service Corp. gibi sağlık kuruluşları ilk sıralarda yer alırken, FBI, NASA, Google ve Apple gibi teknoloji ve güvenlik odaklı kurumlar da popülerliklerini korudu. Ancak Google ve Tesla gibi teknoloji devlerinin sıralamalarda gerilemesi dikkat çekti; Google 4. sıradan 7. sıraya, Tesla ise 15. sıradan 33. sıraya geriledi.

Uzmanlar, bu değişimin altında teknoloji sektöründeki istihdam daralmalarının etkili olduğunu belirtiyor. Özellikle Silikon Vadisi'ndeki büyük işten çıkarmaların gençlerin tercihlerini değiştirdiği gözlemleniyor. Handshake tarafından yapılan bir ankete göre, üniversite mezunlarının iş arama süreçlerinde iş istikrarının öncelikli olduğu görülüyor ve bu durum teknoloji şirketlerine olan başvuruları da olumsuz etkiliyor.

Gençlerin tercihlerinde itibarlı bir işveren olma ve çalışanlarına iyi davranma faktörlerinin önemli olduğu belirtiliyor. Handshake'in baş eğitim stratejisi sorumlusu Christine Cruzvergara, "Öğrenciler, işverenlerinin sosyal medyada nasıl göründüğü ve çalışanlarına nasıl davrandığı konularında hassas davranıyor" diyor.

Z kuşağı için ideal işveren profilinin teknoloji şirketlerinden sağlık sektörüne doğru kaydığı görülüyor. Bu değişim, gençlerin iş dünyasına ve işverenlere yönelik algılarının nasıl evrildiğini gösteriyor.

İşte Z kuşağının en çok çalışmak istediği 10 şirket:

  1. St. Jude Children’s Research Hospital
  2. Mayo Clinic
  3. Health Care Service Corp.
  4. Yerel Hastane
  5. FBI
  6. NASA
  7. Google
  8. Apple
  9. Walt Disney Company

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.