Yüksekdağ: Barışın katledilmesine izin vermeyeceğiz

Yüksekdağ: Barışın katledilmesine izin vermeyeceğiz
ŞIRNAK - Silopi'de 7 Ağustos günü başlayan ve halen devam eden olaylar için HDP'nin üçüncü heyeti Şırnak'ın Silopi ilçesine geldi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, barışın katledilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "Güneşi balçıkla sıvayamazlar

 

Polislerce günlerdir terör estirilen ve 3 yurttaşın polislerce katledildiği Silopi'ye HDP'nin üçüncü heyeti ilçeye giderek incelemelerde bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Mardin milletvekilleri Gülseren Yıldırım ve Erol Dora ile Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Ülkü Baytaş'ın da yer aldığı heyet, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Ferhat Encu ile DBP ve HDP ilçe yöneticileri tarafından ilçe girişinde karşılandı. İlk olarak HDP Silopi ilçe binasına geçen heyet, burada yaşanan olaylara ilişkin bilgi aldı. 

İlçe binasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, halka dönük saldırıları seçimden sonra Erdoğan tarafından başlatılan halk iradesine karşı darbe hareketinin bir parçası olduğunu söyledi. 

'Şırnak'ta meşru olmayan tek şey AKP'dir'

AKP'nin Şırnak'ta bir tabela partisine dönüştüğünü belirten Yüksekdağ, "Şırnak'ta HDP'nin vekilleri yani halkın gerçek vekilleri olarak bulunuyor. Burada gerçek olmayan, meşru olmayan tek güç varsa oda AKP ve AKP'nin siyasi kollarıdır, saray ve saray kurumlarıdır. Buradaki meşru güç, halkın seçilmiş gücüdür, vekilleridir ve o vekillerle sembolize olan siyasi gücüdür" şeklinde konuştu. AKP hükümetinin 7 Haziran seçimlerinden sonra bu gücü hazmedemediğini belirten Yüksekdağ, "Yıllarca saray ve AKP hükümeti halkın gücünü görmedi. Halkın gerçek isteklerini görmedi. Bakın burası Şırnak, ilk özel savaşların yapıldığı yer. Kontra gerillaların kurulduğu ve inşa olduğu yer. JİTEM'in sınırsızca kullanıldığı ve örgütlendiği yer. Şırnak'ta devlet ve faşizm örgütlendi. 1990'lı yıllar boyunca demokrasi ve barış bilincini bu topraklarda karartamadılar, ortadan kaldıramadılar. Bu toprağın dili olsa da konuşsa. Bu topraklar neler gördü? Bu Silopi toprakları neler gördü? Nice zulümler, nice ölümler, nice kalleşlikler nice vahşet. O 1990'lı yıllar boyunca bu kötülüklerin hiçbirinin ruhu, barış ve demokrasi ruhunu almasına izin vermedi. Bu topraklar ve bu halk bu günde izin vermeyecek bunu çok iyi biliyorum" dedi. (diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.