YİNE ÖLÜM

YİNE ÖLÜM
Diyarbakır'da belediye önünde toplanarak Sur'a yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sona ermesi için ‘Sur için yaşam dursun’ çağrısı üzerine esnaf kepenk açmadı.

olay-(1).jpg

Belediyelerin hizmet vermediği kentte çöpler toplanmadı, halk otobüsleri çalışmadı. Öğretmen ve öğrenciler okula gidemediğinden ötürü kent genelinde eğitim yapılamadı. Öğlen saatlerinde şehirde tansiyon yükseldi. Çıkan olaylarda 13 yaşındaki Şiyar Baran adlı çocuk yaşamını yitirdi.

olay-(6).jpg

 

“ÇÖZÜM İMRALI”

HDP milletvekilleri Ziya Pin, Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp’ın aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp, yasağın olduğu Dağkapı meydanına doğru yürüyüşe geçti.

olay-(8).jpg

Sloganlar ile yapılan yürüyüş polis barikatı ile son buldu. Burada açıklama yapan Milletvekili Nursel Aydoğan, “Operasyonla bu sorun çözülemez. Acilen hükümetin belirlediği bir heyet, bizim heyetimizle birlikte İmralı’ya gitmeli, sayın Öcalan’la son gelişmeleri görüşmeli, tartışmalıdır. Çözüm, İmralı’ya gitmekte, sayın Öcalan’la görüşmekte ve öz yönetim talebi masaya yatırılarak sayın Öcalan’la görüşmektir ”dedi.

olay-(12).jpg

GAZLI MÜDAHALE

Elazığ caddesi üzerinde oturma eylemi yapan protestocu grup, polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Ara sokaklara dağılan eylemciler barikat kurup ateş yaktı. Olaylar kısa sürede Bağlar ilçesine sıçradı. Koşuyolu parkı yolunu trafiğe kapatan yüzü maskeliler polisle çatıştı.

olay-(33).jpg

Olayların çıktığı mahallelerden zaman zaman silah sesleri duyuldu. Gün boyu çıkan olaylarda 4 kişi yaralandı. 2 Yaşlı vatandaşlar ise gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

olay-(17).jpg

Kentin birçok noktasına yayılan olaylar akşam saatlerine kadar devam etti. Olaylar sırasında 13 yaşındaki Şiyar Baran adlı çocuk yaşamını yitirdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, sosyal paylaşım sitesi üzerinden olayla ilgili şunları yazdı, “13 yaşındaki Şiyar Baran’ı Seyrantepe’de arkadan gerçek mermiyle tarayarak katleden polisin ve amirlerinin Allah belasını versin! Morgdayız” şeklinde twit attı.

olay-(24).jpg

OKUL YAKILDI

Öte yandan Merkez Bağlar İlçesi’nin Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan Vehbi Koç İlkokulu dün gece molotofkokteyli atılarak yakıldı. Yangını söndürmeye giden itfaiye  ekiplerine de ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken itfaiye de yangına müdahale edemedi. Çatışmanın durmasının okuldaki yangın söndürülürken, binada büyük hasar meydana geldi.

olay-(27).jpg

İlde bugün de Bağlar İlçesi’nin Gürsel Caddesi üzerinde bir yolcu minibüsüne molotoflu saldırıda bulundu. Yolcular araçtan inip kaçarken, minibüs alev aldı. Yangın çevredekiler tarafından söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

Haber: İlyas AKENGİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.