Yılın en iyi öğretmenleri Şırnak'tan

Yılın en iyi öğretmenleri Şırnak'tan
Şırnak’ta öğretmenlik yapan Hamza Tatar ve İnan Onuk Türkiye geneli yapılan Artı Eğitim Dergisi ve Eğitim Tercihi’nin ortaklaşa düzenlediği yılın eğitimde başarı ödüllerinde ilk sırada yer aldı.

ŞIRNAK Lisesi'nde tarih öğretmeni Hamza Tatar ve coğrafya öğretmeni İnan Onuk, Artı Eğitim Dergisi'nin meslekte 10. yıl etkinlikleri kapsamında İstanbul’da düzenlediği bir programda yılın en iyi öğretmenleri seçildi.

Tarih öğretmeni Hamza Tatar ile coğrafya öğretmeni İnan Onan, göreve başladığı ilk günden bu yana fedakarlık örneği göstererek, maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere ücretsiz tarih dersleri verdi. Fedakar öğretmenler, bölümleri ile ilgili ücretsiz ders vererek, öğrencilerin daha iyi ve kaliteli eğitim almalarına çalıştıklarını söyledi. Tatar, "Şırnak Lisesi'nde tarih öğretmenliği yapıyorum. Öğretmenlik mesleğimde 10. yılım. Tabi ben bir Şırnaklı olarak Şırnak eğitimine katkı sunmak için gönüllü olarak bu kursu açtım. Bu kursu açarken hiç kimsenin bize şu kursu açın ya da açmayın tarzı bir şey olmadı. Biz kendi isteğimizle gönüllü olarak bu kursu açtık. Yıllardır öğretmenliğe ilk başladığım ilk yıldan beri sürekli olarak öğrencilere bu tür kurslar düzenliyorum. Ama 4 yıldır özellikle bunu daha geniş katılım olmasını sağlandı. Her hafta kursa 200 ila 250 arası öğrenci katılıyor. Bu öğrencilere her hafta farklı kaynaklarda 100 ile 150 arası soru veriyoruz. Geçen sene İl Özel İdaresi sponsor oldu. Bizim amacımız Şırnak’ın eğitimine bir nebzede olsa katkı sunmak, Şırnak’ı o makus kaderinden kurtarmak ve sonlardan biraz daha ileriye doğru taşımak" dedi. (iha)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.