YIKARKEN ACISI, HÜZNÜ ÜZERİMİZE ÇÖKÜYOR

YIKARKEN ACISI, HÜZNÜ ÜZERİMİZE ÇÖKÜYOR
 Özel Haber
Hasarlı binaları yıkarken sahipleri binalarının yıkılışını izlerken gözlerindeki hüzün ve duydukları acı bize de yansıyor.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - 6 Şubat Maraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Depremin yarattığı acı ve hüzün de devam ediyor. Depremde zarar gören binalarının yıkılışını son kez görmek isteyenler, 6 Şubatı tekrar yaşıyorlar. 20-30 yılını geçirdikleri binalarının yıkılışıyla birlikte o evde yaşadıkları anılar ise enkazla birlikte yerle bir oluyor. Geride unutamayacakları anıları kalıyor. Bu duygusal durum binalarının yıkım işini üslenenlere de yansıyor. Uzun zamandır hasarlı binaların yıkım işini üstlenen firmanın yetkililerinden Mehmet Demirbilek bu durumdan nasıl etkilendiklerini Tigris Haber’e anlattı.

bina-yikimi-enkaz-5.jpg“Acıyı bizde yaşıyoruz.”

“Hasar alan bir binanın yıkım işlerinin dışarıdan sanıldığı kadar kolay olmadığını bunun bir sorumluluk gerektirdiği kadar duygusal bir yanının olduğuna dikkat çeken Demirbilek; “ Vatandaşlarımız kendi binalarının yıkılışını izliyor. Onların yüzlerine baktığımızda onların gözlerindeki acıyı da hüznü de görüyoruz. Vatandaşların o binalarda yaşadıkları 30-35 yıllık yaşanmışlıkları var. Geride bıraktıkları anıları anlamaya çalışıyoruz. Binalarının yıkılışını hüzünle izliyorlar. Bu acıyı kendimiz de yaşıyoruz.” Diyor. Demirbilek yıkım yaparken bitişik olan yapıların yıkımında çok zorlandıklarını çünkü sağlam binalara zarar vermemek için azami dikkati de gösterdiklerini söylüyor. Bağlar bölgesinde şu ana kadar 176 binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini, bu yıkım esnasında bir ikisin dışında çevredeki binalara zarar vermeden yıktıklarını, zarar görenlerin de çok az hasarlar olduğunu söyledi.

bina-yikimi-enkaz-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.