Yeni bir bilim doğuyor: Diyarbakır'dan dünyaya açılan pencere!
Norşin Öncel - Özel
TİGRİS HABER - Diyarbakır’dan çıkış yapıp Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil belgesi alan Şifaroloji, zihinsel dönüşüm ve bedensel şifayı esas alan yeni bir bilim dalı olarak resmiyet kazandı. Yazar-Enerjist Bêjdar Ro Amed, “Dünyada bir ilki yaşıyoruz. Bu ilki Diyarbakır’da başlatmak bizler için önemliydi” dedi.
Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil belgesi alan Şifaroloji, resmi olarak tanınmış ve kabul edilmiş bir bilim dalı olarak dünyaya açılıyor. Zihinsel dönüşüm, bedensel şifa, yaşamsal huzur, neşe ve sevgi bütünlüğü ile ilgilenen Şifaroloji, geleneksel tıptan ayrı olarak herhangi bir araç-gereç, ilaç, kullanmadan enerji ile şifa bilimi olarak karşımıza çıkıyor.
“Yeni doğan bir bilim bütün alanı kapsamak zorundadır”
Şifaroloji’nin kurucusu Yazar-Enerjist Bêjdar Ro Amed, Şifarolojiye ilişkin Tigris Haber'e konuştu. Amed, Şifarolojiyi şöyle tanımlıyor: “Zihinsel dönüşüm, bedensel şifa, yaşamsal huzur, neşe ve sevgi bütünlüğüdür. Ana noktası ise şifa ve Şifanın bilimselliği ile ilgilidir. Bildiğimiz gibi dünyada şifa ile ilgilenen çok insan var. Ama şifanın bir bilimi yok. Doğa ile şifa, enerji ile şifa, bioenerji ile şifa ve geleneksel tıpla bütünleşen bir şifa alanı açılıyor. Bunun da birbirine kavuşması gerekir. Şifarolojinin doğması bundan dolayıdır. Şifa kavramına çok yabancı değiliz. Ama şifanın genel ve bütünlüklü olabilmesi için bir bilim alanına ihtiyaç duyuluyor. Şifaroloji bu bilim üzerinden şekilleniyor, kendini görünür kılıyor. Öncelikle Şifarolojinin ile ilgili olduğu alanlardan bir tanesi zihindir. Bu da bütün dünya insanını kapsamakta. Bizle genelde zihinsel problemle yaşayan insanlarız. Psikoloji ve psikiyatri geleneksel tıp olarak bu alanla ilgilenir ama yeterli bir alan değil. Bunu yeterli bir alan olarak kendini görünür kılabilmesi için zihinsel alanımızla bire bir yüzleşme ile mümkün olur. Eğer zihin problemlerimiz çok yüksek ve genel ise ve bu bütün dünyayı kapsıyorsa o zaman yeni doğan bir bilim de bütün alanı kapsamak zorundadır. Çünkü bunun bir dini yok, mezhebi yok, inancı yok, bunun herhangi geleneksel bir bilimi de yok. O açıdan problem kapsayıcıdır. Kapsayıcı problemin çözümü de kapsayıcı olmak durumundadır. Dünyada bir ilk olmasının nedeni de budur.”
“Amaç, bilim olarak Diyarbakır’da alan açmak”
Amed, Şifaroloji’nin bilim olarak resmiyet kazanması için Türk Patent Kurumu’na Diyarbakır’dan başvurduklarını belirterek, “Şifaroloji bir bilim olarak doğduğu zaman bunun bir resmiyete de kavuşması gerekiyordu. Biz de başvurumuzu yaklaşık 13-14 ay önce Türk Patent Kurumu’na yaptık. Bu başvuruyu yaptıktan sonra Türk Patent Kurumu bunu incelemeye aldı. Yaklaşık bir yıl kadar bir inceleme yaptıktan sonra Şİfaroloji ismini patent olarak kabul etti. İki aylık itiraz süreci oldu. İki ay içerisinde herhangi bir itiraz gelmeyince resmiyete kavuştu. Ve bize belge verdiler. Artık resmi olarak Şifaroloji kavramı bize ait olarak kendini görünür kıldı. Diyarbakır’da doğmasının nedeni; bilim olarak Diyarbakır’da alan açmak ve bunu dünyaya görünür kılmaktır. Bu açıdan bir ilki yaşıyoruz” diye belirtti.
Şifaroloji’nin ilgili olduğu alanlar
Şifaroloji’nin diğer bilim dallarına kapalı olmadığını söyleyen Amed, Şifaroloji’nin ilgili olduğu alanlara ilişkin şunları söyledi: “Yaşadığımız dünyada yaşam, ilişki ve paylaşımda çok ciddi problemler yaşamaktayız. Bu problemle hemen hemen bulunduğumuz her alanda var. Aile kurumunda var, kadın-erkek ilişkilerinde var, ebeveynlerde var, iş yaşamında var, yani el attığımız ve içinde bulunduğumuz her alanda var. Şifaroloji zihinsel dönüşüm alanıyla çok ilgili olduğundan doğal olarak bedensel tedavi de içeriyor. Yani hem zihinsel alanla ilgili, hem bedensel alanla ilgili. Hem zihinsel alanda şifa görüyor, hem bedensel alanda şifayı uygun görüyor. Doğal olarak Şifaroloji geleneksel tıptan ayrı olarak herhangi bir araç gereç, sentetik ilaç, araç-gereç kullanmadan enerji ile şifa bilimi olarak karşımıza çıkıyor. Enerji ile şifa bilimi olarak Şifarolojinin kendini görünür kılmasının temel nedeni bu.
“Şifaroloji diğer bilimlere kapalı değil”
Altını çizerek şunu da vurgulamalıyım; Şifaroloji yeni bilim olarak doğarken diğer bilimlere kapalı bir bilim değil. Geleneksel tıpı kesinlikle reddetmez, tamamlayıcı tıp olarak da kendini bütünlüklü kılar. Onunla çalışmayı, onunla birlikte olmayı, onunla incelemeleri de esas alan bir bilimdir. Şifaroloji alanına giren bir insan veya Şifaroloji bilimiyle buluşmak isteyen insan herhangi bir bilime başvurmadan, diğer bilimlere benzemeyen bir bilim olarak Şifarolojiye başvurmak zorundadır ki sağlıklı olarak araştırma yapabilsin, inceleme yapabilsin ve bu alanla tanışabilsin.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.