Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşları ne kadar zam geldi?

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşları ne kadar zam geldi?
Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla 6 aylık veri tamamlandı. Memur ve emeklilerin maaş zamlarının yanı sıra, engelli aylığı, evde bakım yardımı, 65 yaş aylığı gibi maaşlara da zam geldi.

TİGRİS HABER - Türkiye'de milyonlarca insanın büyük bir merakla beklediği enflasyon verileri bugün duyuruldu. Bu veriler, memur ve emeklimaaşlarına yapılacak zam oranlarını da netleştirdi.

Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte, maaşlarda yapılan artışlar birçok üründe de fiyat yükselişine yol açacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre, SGK maaşlarına %24,37 oranında zam yapıldı.

Bu zam oranıyla birlikte evde bakım yardımı da memur maaşlarına yapılan zam oranında artarak 9.489 TL'ye çıktı. Temmuz ayında evde bakım maaşı 7.608,77 TL iken, yapılan bu zamla birlikte artık 9.489 TL olarak ödenecek. Yeni zamlı maaşlar Ağustos ayında hesaplara yatırılacak.

Evde bakım maaşı her yıl iki kez, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre artırılıyor. Son altı aylık dönemdeki enflasyon farkı da dikkate alınarak, yaklaşık 2 bin TL'lik bir zam yapıldığı ifade ediliyor.

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. Başvuruda bulunacak kişinin sağlık raporu ile en az %50 engelli olduğunu kanıtlaması, SGK'ya prim borcu bulunmaması ve hane gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu şartları taşıyan vatandaşlar, başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezleri'ne yapabiliyorlar. Ancak, bu şartları karşılamayanların yardımları kesilebiliyor.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum