Yasak için yürüdüler

Yasak için yürüdüler
Diyarbakır’da bir araya gelen HDP’liler, Sur İlçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istedi.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir kazılan hendek ve barikatlara ilişkin, “Gerekirse hendek kazar, gerekirse barikat kurarlar, gerekirse farklı bir şekilde direniş gösterirler. Hiç kimsenin Kürt gençlerine hendek var diye serzenişte bulunma hakkı yok” dedi. Pir, Kulp İlçesinde 6 kişiye mezar olan Kur-an Kursu ruhsatının olmadığını iddia etti.

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi’nde sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar devam ederken, HDP ve DBP’nin çağrısıyla çok sayıda kişi Koşuyolu Pankı’nda toplandı. Toplanan grup, buradan valiliğe yürümek istedi. Güvenlik görevlileri ile yapılan görüşmelerde grubun valiliğe yürümesine izin verilmeyeceği, grubun AZC Plaza önüne kadar yürümesine izin verileceği belirtildi. Yapılan görüşmelerin ardından grup, slogan atarak AZC plaza önüne yürüdü. Yürüyüşe HDP Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ile Feleknas Uca, HDP ve DBP il yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, "Kürtler artık ölüp gitmeyecek buradan. Kürtler canını malını koruyacak. Bunun içinde gerekirse hendek kazar gerekirse barikat kurarlar, gerekirse farklı bir şekilde direniş gösterirler. Hiç kimsenin Kürt gençlerine hendek var diye serzenişte bulunma hakkı yok. Bir an önce müzakere masasına geri dönmeniz lazım. Müzakereyi de yok ben HDP ile Öcalan ile yapmam diye bir lüksünüz yok. Bugün itibari ile Kürtler ölmemek için direnecektir ve direnmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

AKP’li tek bir vekil yoktu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyündeki Kur’an kursunda çıkan yangında hayatını kaybeden çocukların hem camideki törenine hem de taziyelerine katıldıklarını aktaran Pir, "Parti yöneticilerimiz, ben ilçe belediye başkanımız hem camideki törene katıldık, hem defin işlemlerinde bulunduk. Kur’an kursunda kalan çocuklar bildiğiniz gibi yanarak can verdi. Törene ve defin işlemine katılmamıza rağmen havuz medyası törene katılmadığımızı yazmış. Bunu söylemekten bile şuan utanıyorum. Halkımız bizim orada olduğumuzu biliyor, asıl bir tek AKP’li vekil yoktu. Diyanet İşleri Başkanı dağa giden çocukları eleştireceğine bu çocukların niye öldü diye bunun hesabını vermeli. Bu ruhsatı veren Diyanet İşleri Başkanı, madem o kadar o çocukları önemsiyorsunuz neden ruhsatı olmayan yerde çocukları yatırdınız."

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eyleminde bulunan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Haber :Aziz FİDANCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.