‘Yargı, baro başkanının ölümü karşısında duyarsız’

‘Yargı, baro başkanının ölümü karşısında duyarsız’
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, suikasta kurban giden Diyarbakır barosunun eski Başkanı Tahir Elçi’nin karar duruşmasını takip ediyor. Tanrıkulu, verilen arada Halk TV’de katıldığı programda, çok sert konuştu

TİGRİS HABER - Tahir Elçi’nin ölümünü tüm Türkiye’nin seyrettiğine vurgu yapan Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi; “Bu bir suikast. Elçi’nin ölümünü bütün Türkiye seyretti, canlı yayında katledildi. 4 yıl sonra iddianame hazırlandı. Sanıkları aklamaya yönelik duruşmalar yapıldı. Deliller karartıldı. Bizim tanıklığımızda delilleri yok sayarak yargılama yaptılar, uluslar arası heyetlerin, bizim gözümüzün içine baka baka bunu yaptılar.

Savcılık makamı olay günü olay yerine gitmedi. Gitti, geri çekildi. Gidebilir, delilleri toplayabilirlerdi. 4 ay sonra gittiler, ‘delil yok ‘ dediler. 13 saniyelik görüntü yok, kayboldu. Davutoğlu’nun tanıklık yapma isteği değerlendirilmedi, dinlenmedi. Tahir Elçi insan hakları savunucusuydu. Faili meçhul cinayetlerin peşine düştü. Rahatsızlık duyanlar oldu. Ölümünün ardından deliller toplanmadı, delil toplamayan heyetler, bu konuda karar verecek. Öfkeliyim, çok öfkeliyim. Türkiye nasıl bir noktaya geldi. Baro başkanının ölümü karşısında yargı bu kadar duyarsız duruyorsa, yazık.”

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.