VİDEO - Tek başına Sur’un kedilerini besliyor!

VİDEO - Tek başına Sur’un kedilerini besliyor!
Diyarbakır merkez Sur İlçesinde oturan Enver Geçmez adlı hayırsever, 3 mahalledeki yüzlerce kediyi tek başına besliyor. Pandemiden bu yana kimseden destek almadan imkanları ölçüsünde kedileri besleyen Geçmez, hayırseverleri de desteğe çağırdı.

Sait BAYRAM - Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde bir vatandaş, sokaktaki kedileri tek başına besliyor. Sur ilçesine bağlı Cami Kebir, Cami Nebi ve İskenderpaşa mahallelerindeki yüzlerce kediyi yıllardır besleyen Enver Geçmez, bunu yaparken kimseden de yardım almıyor.

Merkez Sur ilçesine bağlı Cami Nebi Mahallesi’nde oturan Enver Geçmez, pandemiden bu yana Sur'daki Cami Nebi, Cami Kebir ve İskenderpaşa mahallesinde sokak kedilerine bakıcılık yapıyor. Yemek ve su veren Geçmez, bu işi gönüllü yaptığını söylüyor.

surdaki-kedileri-besliyor-1.jpeg"Uzun yıllardır kedileri besliyorum"

Sur içinde yaşayan Geçmez, kedilere uzun yıllardır baktığını belirterek, "Bazı hayvan severler kedileri mamalara alıştırdılar. Mamalar kedileri hantal yapıyor. Bu mamaları yiyen kediler hastalanıyor. Ancak biz tavuk ciğeri alıyoruz ki ciğere de her gün zam geliyor. Yüzlerce kediyi beslediğimiz için yetiştiremiyoruz. Günde bir kez ve gece yemek veriyorum. 300 TL’ye 4-5 paket alıyorum. Bu da onlara yetmiyor. Ara sıra hayırsever vatandaşların da 4-5 paketlik desteği oluyor. Ama bu yetersizdir. Birçok hayırseverin kedilere yardım etmesini istiyoruz" dedi.

"Kediler için seferberlik başlatılmalı"

Kedilere yardım için her kesten yardım beklediğine dikkat çeken Geçmez, "Kediler için seferberlik başlatmak istiyoruz. Şuan Cami Nebi, Cami Kebir ve İskenderpaşa Mahallesi’ndeki kedileri besliyorum. Bazı kedilerimiz de doğum yapmak üzere. Bu kedilerde Allah’ın bize emanetleridir. Hayırseverleri bu konuda yardıma davet ediyorum. Kedilere mama yerine, tavuk ciğeri verilmeli. Kedilerin dilleri yoktur. Bugün açlık ve yokluk insanları nasıl etkiliyorsa, onları da aynı şekilde vuruyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum